Logo

Binali Yıldırım: Terör örgütü hiçbir zaman amacına ulaşamayacak

 

Türkiye’nin dünyanın 17’nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduğunu belirten Bakan Yıldırım, konum itibarıyla Türkiye'nin her yöne 3 saatlik uçuş yapıldığında 1,5 milyar nüfusa ve 31 trilyon dolarlık pazara giriş yapabilecek ulaşım imkanlarına sahip olduğunu ifade etti.

Bölünmüş yollar, tüneller, hızlı demiryolu hatları, denizlerde dev limanlar yaptıklarını anlatan Yıldırım, uluslar arası boyutu olan ve Asya ülkelerini yakından ilgilendiren Demir İpek Yolu hattının yapımına da devam edildiğini açıkladı.

13 yılda 253 milyar liralık yatırım

Bakanlık olarak son 13 yılda 253 milyar liralık yatırım yaptıklarına dikkati çeken Binali Yıldırım, bu yatırımın tamamının bütçeden karşılanmadığını ifade etti.

Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit Körfez Köprüsü, Avrasya Tüneli, dünyanın en büyük havalimanının önemli mega projeler olduğuna dikkati çekerek, bunların tamamının kamu özel ortaklığı ile gerçekleştirildiğini anlattı.

Karayolu yatırımları ile ulaşım sorunlarını çözmeye devam ettiklerini belirten Yıldırım, "Coğrafya bizi değil, biz coğrafyayı yönetmeyi başardık" dedi.

Etkin bir karayolu denetimi sistemi kurduklarını ifade eden Yıldırım, 62 ülke ile ikili karayolu taşıma anlaşmasının mevcut olduğunu belirtti.

"DAEŞ herkesin başının belası haline gelmiştir"

Bakan Yıldırım, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin, "Bugün İstanbul'da, geçmişte Paris'te yaşanan terör olayları, bölgede yaşananlarla ilişkili. Bu bölgelerde yaşanan istikrarsızlık ve otorite boşluğu maalesef yasa dışı örgütlere imkan veriyor. DAEŞ bunun en canlı örneğidir. Bugün DAEŞ herkesin başının belası haline gelmiştir" dedi.

Medeniyetlerin, kültürlerin ve dinlerin buluşma noktası olan Tükiye'nin taşıdığı sorumluluğa dikkati çeken Yıldırım, insan onurunun korunmasının birinci öncelik olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yaparak dünyaya güzel bir mesaj verdiğini belirten Yıldırım, "İnsan hayatından daha önemli bir şey yok. Bölgede artık güç yarışını bırakın. Gelin buradaki insanların hayatını kurtaracak, buradaki sorunları yok edecek işlere kafa yoralım" dedi.

 

Fotoğraflar