Logo

`Bizi yıldırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz`

Bakan Turhan, Atatürk Alanı'nda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi binası önünde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Turhan, bayramlaştığı vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ramazan Bayramı'nın huzurlu şekilde geçmesini temenni eden Turhan, "Ramazanı bitirdik, hemşerilerimizle huzur ve mutluluk içerisinde bayram yapıyoruz. Allah mutluluğumuzu, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Devletimizi, gücümüzü daim eylesin. Allah devletimizin birliği ve beraberliği için sınırda savaşan güvenlik güçlerimize güç, kuvvet, başarılar versin. Tüm İslam aleminin, insanlığın bayramını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Bayramlaşma törenine, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları ve diğer ilgililer de katıldı.

Sonrasında Bakan Turhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Ramazan Bayramı dolayısıyla Atatürk Alanı'nda organize edilen programa katılarak vatandaşların bayramını tebrik etti ve hemşerileri ile huzur içinde bayram kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle yad eden Turhan, "Bulunduğumuz coğrafyada bin yıldır bizim milletimiz, kültürümüz hüküm sürüyor. İnşallah bundan sonra da bu topraklarda bizim milletimiz, medeniyetimiz hükmünü, hükümranlığını devam ettirecektir." diye konuştu.

Turhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugün Şırnak'ta çeşitli yerleri ziyaret ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu ülkeye, bu millete kefen biçenlere hesabını sormak, onlarla mücadele etmek için cephede bulunuyordu. Savunma Bakanımız da başka bir cephede. Bu vatanın, bu toprakların kıymetini bilmemiz lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmemiz için birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım, güçlü ve büyük olmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu coğrafyada lider ülke olma azmi ve gayretiyle yürüttüğümüz mücadelede sizlerle, bizi yıldırmak, çökertmek isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz."

Bunun sadece cephede yapılacak bir savaş olmadığının altını çizen Turhan, şu değerlendirmede bulundu:

"Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece bize kimse salvo vuramaz, kafa tutamaz, dayatma yapamaz Allah'ın izniyle.."

Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AK Parti Trabzon İl Başkanvekili Hasan Dilekoğlu, ilçe belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı.