Logo

'BTK projesi, ekonomik ve beşeri ilişkileri çok daha ileriye taşıyacak'

`BTK projesi, ekonomik ve beşeri ilişkileri çok daha ileriye taşıyacak`



Arslan, Kars Garı'nda yaptığı konuşmada, özellikle Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bu projeyi çok önemsediğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'ye teşekkür etti.

Söz konusu projenin başlangıcında bürokrat olarak yer aldığını anımsatan Arslan, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, bakanlığı döneminden itibaren bu projeye bu kadar önem vermişken bize düşen de onlara yol arkadaşlığı yapmak, projeyi bu günlere getirmekti." değerlendirmesinde bulundu. 

"Zor süreçler geride kaldı"

Proje kapsamında zor süreçleri geride bıraktıklarına değinen Arslan, şöyle konuştu:

"Bu projenin gerçekleşmesinde alınteri döken işçilerin her birinin alınlarından öpüyoruz. Yüklenicilerimiz, onların mühendisleri, onların teknisyenleri olağanüstü çaba gösterdiler. Proje bu aşamaya geldi. Biz Türkiye olarak irademizi ortaya koymuştuk. Gürcistan'ın bu projeyi gerçekleştirebilmesi noktasında Azerbaycan, hem o hattın hem bu hattın parasını, kredisini tamamen karşıladı. Proje, medeniyetleri, kültürleri bir olan insanların sadece ekonomik değil beşeri ilişkilerini çok daha ileriye taşıyacak. Azerbaycan ile Türkiye'yi sınırdaş hale getirecek. Refah getirecek, ümran getirecek, medeniyet getirecek. Bu bölgelerin kalkınmasına çok ciddi katkı koyacak."

Arslan, inşaatına başlanan Kars Lojistik Merkezi tamamlandığında bölgenin insanına ciddi istihdam sağlanacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Bakan Arslan ve Gurbanov, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğunu ziyaret etti.