Logo

Cazibe merkezlerinin önemi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı"nda yatırımcı iş adamları ile bir araya geldi.

UDH Bakanı Arslan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, cazibe merkezlerinin önemine değinerek, "Özellikle bizim bölgemizin, ülkemizin geri kalan kısımlarıyla kalkınmışlık farkının giderilmesi, bölgede yatırımların yapılması, istihdamın, sanayinin geliştirilmesi ve insanımızın yerinde ikametinin ne kadar önemli olduğu bir rapor ile vurgulanmış, Bakanlar Kuruluna sunulmuştur. Bu konuda Sayın Başbakanımızın başta olmak üzere hükümetteki diğer kabine üyelerinin desteği ile bu çalışmalar gerçekleştiriliyor." diye konuştu.  

Kalkınma Bakanlığının bu konuda önemli çalışmalara imza attığını anımsatan Arslan, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Yıldırım 'geçmişte de teşvikler verildi ancak teşviklerin sürekli olması ve üretim aşamasında da desteklerin devam etmesi bu sürecin sağlıklı şekilde denetlenmesi, hayata geçirilmesi ve önemini vurgulamışlardı' ve yine 'bu sürecin başarıya erişmesi amacın hasıl olması için süreç içerisinde her ne katkı verilmesi, değişiklik yapılması gerekiyorsa biz hükümet olarak buna hazırız' demişlerdi, biz de aynı ifadeyi tekrarlıyoruz. Dolayısıyla istiyoruz ki, bu boyutta, büyüklükte bir projenin başarılı olması, bölgemizde istihdamın sağlanması, bölgemizde yerine insanlarımızın yerinde ikamesinin de bilincinde olarak yatırımların yapılması ve buradan üretilecek ürünlerin de pazarlanabilmesi sadece ülkemiz içerisinde değil bulunduğumuz coğrafyada bize yakın ülkeler var oraları da pazar yerleri olarak belirleyerek orayı da hedef alarak inşallah biz kalkınmamızı sağlamış olacağız."

Arslan, cazibe merkezlerine işaret ederek, "Kars merkezli olmak üzere Ardahan, Iğdır ve Ağrı'nın içerisinde olduğu SERKA bölgesi diyelim, bu bölgenin bundan (Cazibe Merkezi Projesi) ziyadesiyle yararlanmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kalkınma Bakanı Elvan

Bakan Elvan da burada yaptığı konuşmada, Orta Asya ile Kafkaslar'a açılan kapı konumundaki Kars'ın Türkiye'nin en önemli kavşak noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Yatırım kapsamında Kars'ın yüksek potansiyele sahip olduğunu belirten Elvan, "Kars, çok yüksek potansiyeli olan ancak bugüne kadar bu potansiyeli yeterince değerlendiremediğimiz bir ilimiz. Aslında AK Parti hükümetleriyle yerel ve bölgesel kalkınma alanında çok önemli değişimler yaşandı, çok önemli gelişimler sağlandı." diye konuştu.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğününü ziyaret eden Elvan ve Arslan daha sonra Ardahan'a hareket etti.