Logo

Çocukların gözünden 15 Temmuz

Bu yıl beşincisi düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ana teması "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve İletişim" olarak belirlendi.

Çocuk gözüyle 15 Temmuz’u yansıtan yarışmaya yüzlerce çocuk başvurdu. Çocukların kimi hislerini tuvale, kimi ise kağıda döktü. 53 okuldan öğrenciler, daha önce ne anlama geldiğini bile bilmedikleri bir kelime olan "darbe"nin hayatlarına nasıl etki ettiğini eserleriyle anlatmaya çalıştı.

Yarışmada dereceye giren Türk Telekom Okulu öğrencileri, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen törende, ödüllerini Başbakan Yıldırım'ın elinden aldı.

Öğrencilere ödüllerini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany da takdim etti.

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'un gerçek kahramanlarının gençler olacağını hiç kimse hesap edememişti. Kimine göre gençler 'apolitik, ülke meselelerine karşı duyarsız, siyasetten anlamaz.' Öyle düşünenlere, bu gençler öyle bir ders verdiniz ki, öyle bir utandırdınız ki sizlerin yüzüne bakamaz hale geldiler." dedi.

Öğrencilerin başarılarının devamını dileyen Yıldırım, "Gelecek demek, gençlerimiz, gençlerimiz demek, büyük Türkiye demek." Diye sözlerine ekledi.

Arslan ise, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında Milli Eğitim Bakanlığının yaptıklarının önemli olduğunu, bunun yanında Türk Telekom'un katkılarının da unutulmaması gerektiğini söyledi.

Gençlerin yetiştirilmesinde bilişim ve teknolojinin önemini vurgulayan Arslan, Yıldırım'a bu konuda bugüne kadar yaptıkları için teşekkür etti.

Arslan, "15 Temmuz'da millet olma şuuruyla sokaklara indiğimizde gençlerimizin geçmişini çok iyi bildiğini, geleceğine de bir o kadar sağlam şekilde sahip çıktığını, geleceğin emin ellerde olduğunu gördük." diye konuştu.