Logo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünyanın Umudu

Bakan Arslan, Kızılay Meydanı'nda düzenlenen "demokrasi nöbeti"nde yaptığı konuşmada, Türk milletinin bin yıldır etnik yapı, mezhep, dil, ırk ayrımı yapmadan kardeşçe yaşayarak, dünyaya milli şuurun, millet olmanın ne demek olduğunu gösterdiğini belirtti.

Nene Hatun'un "Yavrum annesiz büyüyebilir ancak vatansız büyüyemez" sözlerini hatırlatan Arslan, "Dünya şunu öğrendi; Türkiye'de Nene Hatunlar bitmemiş. 786 bin kilometrekarede, 79 milyonda nice Nene Hatunlar var." ifadesini kullandı. Darbe girişiminin bir başka boyutunu anlatmak istediğini belirten Arslan, Türkiye'nin coğrafya olarak köprü vaziyetinde bulunduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının hayata geçirdiği projelerle Avrupa ile Asya'yı kesintisiz hale getirip dünyanın ticaretini Türkiye üzerinden geçirdiklerini, bunu katma değere dönüştürdüklerini aktaran Arslan, milletin refah seviyesini yükseltip ülkeye katma değer oluşturduklarını aktardı. Türkiye coğrafyasının Asya ile Avrupa üzerinde köprü olmasının çok anlamı olduğunu vurgulayan Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçmişte bunu anlamayanlar Avrupa'nın Amerika'nın dış güçlerin bize biçtiği role göre davranıyorlardı. Bu meydanlar, Anadolu toprakları onların oyun alanıydı. Dolayısıyla onların işine geldiği gibi yönetiliyordu. Bundan şikayetçi değillerdi. Ne zaman şikayetçi olmaya başladılar? Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan diye bir lider çıktı, ne zaman ki Erdoğan 'Ben bu milletin hizmetkarıyım' dedi, Türkiye'nin hakkını verdi, bu büyük projeleri yapmaya başladı işte o zaman şikayetçi olmaya başladılar. Türkiye gelişince, büyüyünce 2023 hedeflerine yürüyünce dünya bundan rahatsız oldu. Dünya Tayyip Erdoğan'dan kurtulmanın yollarını aradı. Becerebildi mi? Kimin sayesinde. Sizin sayenizde. Siz ki 14 yıl boyunca desteğinizi sonuna kadar verdiniz. Dünya, baktı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ekip arkadaşlarıyla baş edemiyor, Türk insanı 79 milyon ile kenetleniyor."

Arslan, vatandaşın 1 Kasım'da güçlü bir hükümeti tekrar iş başına getirdiğini, herkesin Türkiye'nin geleceğinden umutlanmaya başladığını dile getirdi. Bakan Arslan, şunları kaydetti:

"Dünyadaki mazlum ve mağdurlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi umut olarak görmeye devam etti. Bunu çekemeyen hainler, içimizdeki hainleri, FETÖ terör örgütünü devreye soktular. FETÖ, Türkiye'nin büyümesini istemeyenlere, hizmetkarlık, uşaklık etmeye başladı. Bizim paramızla alın terimizle bizim vergimizle alınan silahı, tankı, topu, uçağı bizim üzerimize yönelttiler. Öyle bir hainlik öyle bir ihanet içinde bulundular ki şeytanın bile aklına gelmezdi. Kardeşi kardeşe vurdurmaya çalışacaklarını, peygamber ocağı silahlı kuvvetler içinden hainleri devşirerek insanımıza silah sıkabileceklerini hiç kimse hesaba katmadı. Onlar da başkomutanın çağrısıyla sizlerin meydanlara çıkacağınızı hesaba katmadı. Onlar sizlerin meydanlara inebileceğini, namlunun, tankın, helikopterin jetin önünde durabileceğinizi hesaba katmadılar. Vatandaş, başkomutana, başbakana, TBMM'ye ve en önemlisi de iradesine, vatanına sahip çıkarak dünyaya bir mesaj verdi."

Arslan, bin yıldır bu coğrafyada millet olma şuuruyla hareket eden insanların bugün de bu şuurla dünyaya ders verdiğini, bu milletin sonsuza kadar bu coğrafyada bağımsız bir şekilde yaşamını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı. Bakan Arslan, darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere ise şifa diledi.

Arslan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki "demokrasi nöbetine" katıldı.