Logo

'Devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek'

`Devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek`



Bakan Turhan, Trabzon’da düzenlenen "Muhtarlar Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, muhtarlığın yerel yönetimde en önemli ve zor görevlerden biri olduğunu, muhtarların hizmet ettikleri kişilerle her gün bir arada bulunduklarını söyledi.

Muhtarların, vatandaşların her türlü sorun ve taleplerinin ilgili makamlara ulaştırılmasında çok önemli görevler üstlendiğine işaret eden Turhan, görevlerini yerine getirmek için büyük emek harcayan muhtarlara teşekkür etti.

 

"Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı"

Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin son 17 yılı ile öncesi karşılaştırıldığında çok farklılıklar olduğunun görüleceğini ifade eden Turhan, şunları dile getirdi:

"Ülkemizin iftihar projelerinden İstanbul Büyük Havaalanı açıldı, 10 milyar dolarlık proje. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum, devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek. Sadece benim başında bulunduğum bakanlık bu ülkede 537 milyar lira yatırım yaptı. Bu yatırımın 140 milyar lirası kamu bütçesi kullanılmadan, yap-işlet-devretle yapıldı."

Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçen hafta Trakya ve Anadolu tarafındaki İzmit'e bağlantılarını açtıklarına işaret eden Turhan, şöyle devam etti:

"İki yıl önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, yine iki yıl önce Avrasya Tüneli'ni açmıştık. Bu projeler, kamu kaynağı kullanılmadan kendi kendisini finanse eden, telafi eden projeler.”

 

"Millete ağalık, paşalık yok, hizmetkarlık var"

Turhan, muhtarından belediye başkanına, encümeninden en üst seviyesindeki milletvekiline, bakanına, devlet başkanına kadar herkese düşen görevin, millete hizmet etmek olduğunu vurguladı.
 

Turhan, "Son 15 yılda ekonomi 3 kat büyümüş, insanların hayat standardı 3,5 kat büyümüş. Bunu çekemeyenler, hazmedemeyenler var. Türkiye'nin bölgede güç olmasını, lider devlet olmasını istemeyeler var. Etrafımızı devamlı kaşıyorlar. Zaman zaman içimizde terör hadiseleri, zaman zaman dışarıdan kaynaklı ekonomik terör etkileri, bankacılık sistemimize, piyasalara saldırılar, insanımızın devlete karşı, iktidarına karşı güvenini sarsacağı hadiseler... Benim milletim bunların hepsini görüyor." ifadelerini kullandı.

 

"Güneydoğu iyi bir noktaya geliyor Allah'ın izniyle"

İki hafta önce Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Turhan, Urfa, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari'de programa katıldıklarını, buralardaki gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi.

Bölge insanının terörden çok büyük sıkıntılar çektiğine işaret eden Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle yapılan mücadelede maalesef geçmiş yıllarda çok başarılı sonuçlar alamamıştık. Bunun da nedenlerini biliyorsunuz. Devletin içindeki bazı ihanet çeteleri sonuç alınmasını engelliyordu. Şimdi kendi yaptığımız silahlarla, İHA'larla, SİHA'larla, zırhlı araçlarla, obüslerle, füzelerle, uzun menzilli silahlarla saha hakimiyeti tamamen sağlanmış durumda. Bunda Savunma Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı çalışmaları var, onları tebrik ediyoruz."

"Güneydoğu iyi bir noktaya geliyor Allah'ın izniyle." diyen Turhan, bölgeyi bölüp ayırmak isteyenler ve onlarla iş birliği yapanların heveslerinin kursağında kalacağını söyledi.

Turhan, "Ülkemiz güçlüdür, kendi kendine yetebilecek durumdadır, birilerinin aldığı kararları uygulayan bir Türkiye yok artık. Türkiye kendi iç güvenliğinde, dış güvenliğinde ülkesine olan iç ve dış tehditlerde kararını kendi alıyor ve uyguluyor." görüşünü paylaştı.

 

"Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman boyun eğmedi"

Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirten Turhan, "Siz eğer bazı zorluklarla, tehditlerle sınav edildiğinizde hemen dünyevi güçlerin önünde boyun eğerseniz Suriye'deki, Irak'taki, Libya'daki, diğer ülkelerdeki gibi geleceğinizi de çoluk çocuğunuzun geleceğini de kaybedersiniz. Bize karşı yapılan parmak göstermelere, tehditlere, uyarılara, müdahalelere Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman boyun eğmedi, eğilmedi, milletinin onurunu, şahsiyetini, gururunu layıkıyla temsil etti." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Dünya beşten büyüktür" sözünü anımsatan Turhan, şunları ifade etti:

"Bunlar öyle kolay, her devlet başkanının kullanacağı sözler değil, yürek ister, cesaret ister, biraz da Karadenizlilik ister. Onun için biz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve liderimizin bu ülkede oturtmaya çalıştığı ki önemli ölçüde oturttuğu hizmet siyasetinin bundan sonra da milletimizin takdiriyle devam edeceğini görüyoruz, bu emareleri biliyoruz."

 

“2020'de 5G, geniş bant, hızlı internet gelecek”

Turhan, Tonya’da vatandaşlara yaptığı konuşmada ise, Türkiye'nin imkanlarını her yerde olduğu gibi Tonya'da da insanların hizmetine sunduklarını belirten Turhan, yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Turhan, sadece Konya'da bin 157 kilometre yol yapıldığına dikkati çekerek, ihtiyaç olan her yerde yatırımların plan, program ve bütçe imkanları doğrultusunda gerçekleştirileceğini aktardı.

Milletin hizmetin en güzelini hak etiğini dile getiren Turhan, şöyle devam etti:

"Daha önce niye yapılmıyordu? Malum nedenlerle. Ülkenin kaynakları, imkanları faiz borçlarına gidiyordu. Ne zaman sahneye milletin dertleriyle dertlenen milletin adamı çıktı ve yönetimi eline aldı, IMF'nin borçlarını, bankaların borçlarını ödedi. Bunları yaparken de hizmeti aksatmadı. Ülkenin güçlenmesiyle, büyümesiyle birlikte büyük Türkiye projelerini artık biz kendi bütçemizle yapmıyoruz, büyük projelerimiz kendi kendini yaptırıyor. Niye? Ülkede oluşan istikrar, güven ve yatırım ortamının iyileşmesi nedeniyle."

Turhan, İstanbul Boğazı'na üç geçiş yaptıklarına işaret ederek, "Yeni projelerimiz de var. Bunları yap-işlet-devret modeliyle yaptık. Yenilerini de öyle yapacağız." diye konuştu.

Büyük yatırımların çoğunun artık bütçeyi, ülkeyi, zamanı iyi yöneten, "durmak yok, yola devam" diyen bir anlayışla yapıldığının altını çizen Turhan, hizmet siyasetinin Türkiye'nin gündemine oturduğunu vurguladı.

Turhan, zaman zaman muhalefetin "17 yılda bu ülkede ne yapıldı?" sorusunu gündeme getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"17 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini artık benim ülkemin en ücra köşesindeki insanım da biliyor çünkü 4,5 G'yi kullanıyor. Seneye, 2020'de 5G, geniş bant, hızlı internet gelecek. Yollarımız genişleyecek. Türkiye büyüyecek, güçlenecek, insanımız hak ettiği yaşam standardına ulaşacak. Atalarımızın mirası olan bu ülkeyi imar edip, en iyi şekilde insanımızın hayatını sürdürmesini sağlayacak hizmetleri sizlerin desteğiyle yapacağız."