Logo

Dünya Çevre Günü'nde Çevre Projeleri Açılış Töreni gerçekleştirildi

Dünya Çevre Günü`nde Çevre Projeleri Açılış Töreni gerçekleştirildi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Dünya Çevre Günü'nde Çevre Projeleri Açılış Töreni"ne katılan Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, çevre konusunun sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bırakılmasının haksızlık anlamına geldiğini söyledi

Arslan, bütün kurum ve kuruluşların Çevre Bakanlığı koordinesinde işlerini yaparken çevre hassasiyetini gözetmeleri gerektiğini belirtti.

Bakanlık olarak yaptıkları bütün projelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyonla Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde çevre hassasiyetini gözeterek iş yaptıklarını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Yol ağımızı 6 bin kilometreden bugün 24 bin 300 kilometre bölünmüş yola geliştirmişsek biliniz ki bu, çevre hassasiyetinin bir sonucudur. Zira siz, erişilebilirliği, ulaşılabilirliği ne kadar kolay kılarsanız, araçların yol almasını ne kadar kolay kılar, onların salgıladığı zararlı gazı ne kadar azaltırsanız o kadar çevreye katkı koymuş olursunuz.

Yük taşımacılığında, taşımacılığı karayolundan demiryoluna ne kadar kaydırırsanız, toplu taşımayı ne kadar teşvik ederseniz o kadar katkı koymuş olursunuz. Bu cümleden hareketle yüksek hızlı treni ülkemize getirerek ve modern demiryollarını ülkemizde artırarak yük taşımacılığını, çevreye en zararsız olan bu ulaştırma türüne kaydırarak biz de katkı koymuş oluyoruz."

Arslan, bu konuda alınan mesafenin ciddi bir mesafe olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda aldığımız mesafeyle ilgili ufkumuzu açan, yol gösteren Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Özellikle yaptığımız yollar, köprüler, tüneller marifetiyle yılda 3,25 milyon ton zararlı gaz salımını azaltmış durumdayız." diye konuştu.

Ulaştırma projeleriyle ilgili her projede zorunlu kesilen her bir ağacın en az onlarca misli ağaç diktiklerine dikkati çeken Arslan, böylece çevrenin kendini yenileme ve koruma dengesini gözetmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Fotoğraflar