Logo

"Hizmet siyasetinde büyümeye devam edeceğiz"

Manisa'nın Demirci ilçesinde temaslarda bulunmak üzere gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilk olarak 2020 yılında tamamlanması planlanan Demirci - Köprübaşı yolu şantiye alanını ziyaret etti, Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost'tan bilgi aldı. 

Bakan Pekcan, yolun eskiden virajlı ve kötü durumda olduğunu belirterek, yatırımlarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a teşekkür etti.

Turan da millete hizmet için çalıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar başladığımız hiçbir yolu yarım bırakmadık. Bunu da bırakmayacağız." dedi. 

İncelemenin ardından aynı minibüsle ilçe girişine gelen bakanları, Demirci Devlet Hastanesi önünde vatandaşlar karşıladı. 

Halk oyunu gösterisinin ardından 3 bakan, Demirci Kaymakamlığına geçerek, Yatırım Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Pekcan, Kasapoğlu ve Turhan'ın basına kapalı gerçekleşen toplantıda il ve ilçedeki yatırımlar hakkında yetkililerden bilgi aldığı aktarıldı.

 

"Bu toprakları böldürmeyeceğiz"

Bakan Turhan, Manisa'nın Demirci ilçesinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte bir düğün salonunda düzenlenen Hemşeri Buluşması'na katıldı.

Bakan Turhan yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirdikleri hizmetlerin Türk tarih sayfalarına altın harflerle yazıldığını belirtti.

Vatandaşa hizmeti sürdüreceklerini kaydeden Turhan, "İnşallah bundan sonra da hizmet kervanı durmadan devam edecek. Yeter ki Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın düşmanlarımıza fırsat vermesin." dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlam iradesi sayesinde Türkiye'ye karşı kurulmuş tuzakları bir bir yıkıyoruz." ifadelerini kullanan Turhan, "Bu topraklar bize ecdadımızın mirası, evlatlarımızın da emanetidir. Osmanlı'dan bize kalan bu topraklar bizim için kutsaldır. Bu toprakları böldürmeyeceğiz, ezanımızı susturmayacağız. İlelebet kendi hükümdarlığımızda yaşayacağız." diye konuştu. 

Turhan, tüm Müslüman ve mazlumların bayrağını taşımanın sorumluluğunu hissettiklerini de vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ezilmememiz lazım, ezilmemek için güçlü olmak lazım. Çalışacağız, gayret edeceğiz. Mücadelemiz devam ederken güçlenmek, büyümek için belediye başkanlarımızın da dediği gibi yol yapmak lazım. Allah'a çok şükür. Ülkemizin her yerinin ana arter yollarını yaptık, Demirci'nin yollarını da yaptık. Başlayan iş yarım kalmadı, bunlar da tamamlanacak."

Buluşmanın ardından bakanlar, İbrahim Ethem Akıncı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezerek bilgisayar sınıfının açılışını da yaptı.

 

Bakan Turhan, Kula'da Hemşeri Buluşmasına katıldı 

Bakan Turhan, Manisa'nın Kula ilçesinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile esnaf ziyareti yaptı, ilçe belediye başkanı Hüseyin Tosun'u ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından bakanlarla belediye konferans salonundaki Hemşehri Buluşması'na katılan Turhan, burada yaptığı konuşmada, Kula ve Demirci ilçelerinde devam eden projeleri incelemek üzere kente geldiklerini belirterek Şehzadeler şehri Manisa'nın ve kadim medeniyetlerin beşiği Kula'nın en güzel hizmetleri hak ettiğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana milletin onu bağrına bastığını ifade eden Turhan, "Biz de yanında çalışan yardımcıları olarak ona yetişmeye çalışıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı olarak ülkemizin her köşesinde bölünmüş yolları, havaalanlarını, yüksek hızlı demiryollarını, limanları ile ulaşım ve iletişim altyapısını dünyada hatırı sayılır bir noktaya getirdik." şeklinde konuştu.  

Bakan Turhan, Türkiye'nin üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen, tuzakları bozarak hizmet siyasetinde büyümeye ve gelişmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 

Bakanlar Pekcan, Turhan ve Kasapoğlu, daha sonra basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kula iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.