Logo

"İnsanımız, milletimiz, ülkemiz her şeyin en iyisine en güzeline layıktır."

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Çorlu-Ergene yol ayrımı Tekirdağ çevre yolu açılış törenine katıldılar.

Şentop, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yolların kaliteli hale getirmesiyle trafik kazalarının da azaldığını vurgulayan Şentop, Türkiye'nin birlikte olundukça güçlendiğinin altını çizdi.

Güçlü ve kudretli Türkiye'nin dünyadaki mazlumların da umudu olduğunu ifade eden  Şentop, şunları kaydetti:

"Yalnız bizim ülkemizin değil, dünyanın değişik bölgelerinin, mazlumların da bizim çalışmamıza ihtiyacı var. Güçlü ve kudretli bir Türkiye onlar için de bir umut ve direnç kaynağıdır.

Şundan eminim, birbirimize sarıldıkça büyüyor ve ilerliyor, kendi içimizde sebebi ne olursa olsun kavga edip ayrıştıkça zayıflıyor ve değişik, saldırılara açık hale geliyoruz. Birbirimize sarılmaya daima ihtiyacımız var."

 

"Güçlü olmak zorundayız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan da Elazığ depremi, çığ felaketi, uçak kazası gibi olaylarda, ateşin sadece düştüğü yeri yakmadığını, tüm milletin hüzne boğulduğunu ve devletin, milletin tüm bu olaylarda yekvücut olduğunu dile getirdi.

Tekirdağ'ın İstanbul'a yakın olmasının pek çok avantajı beraberinde getirdiğini söyleyen Turhan, gelişiminin önü her zaman açık olan Tekirdağ'ın ulaşım ve altyapısına bugüne kadar 5,5 milyar lira yatırım yapıldığını vurguladı.

Açılacak yolun pek çok faydası olduğuna dikkati çeken Bakan Turhan, "Bu projeyi, Tekirdağ- İstanbul ayrımı ile İstanbul-Edirne arasındaki bölünmüş yolda sürekliliği sağlamak ve Çorlu şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla hayata geçirdik." dedi.

Türk milletinin hizmetlerin en iyisine layık olduğuna vurgu yapan Bakan Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün bunları yapıyoruz çünkü bunları yapmak bizim vazifemiz, bunlara sahip olmak da sizin hakkınız. İnsanımız, milletimiz, ülkemiz her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Çünkü dünyadan geri kalamayız, çünkü güçlü olmak zorundayız, çünkü kimseye boyun eğmemek durumundayız.

Bunların tersi olursa bu zorlu coğrafyada başımıza çorap örmek isteyen nice aç kurt var, biliyorsunuz. Çok çalışıp, el birliği ve güç birliği içinde ay yıldızlı bayrağımızı hep birlikte gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz inşallah. Desteğinizi, duanızı bizlerden eksik etmemenizi istirham ediyorum."  

Konuşmaların ardından dua edilip kurdele kesilerek yolun açılışı gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Şentop ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan açılışın ardından yolda deneme sürüşü yaptı.