Logo

İTÜ Denizcilik Fakültesi '132. Geleneksel Balık Günü'

İTÜ Denizcilik Fakültesi `132. Geleneksel Balık Günü`



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi'nin 132. Geleneksel Balık Günü'nde konuşan Bakan Arslan, "Arkadaşlarla, eski yuvamız, fakültemizde hasbihal etmenin memnuniyeti içindeyiz." ifadesini kullandı.

Denizcilik camiasına verilecek mesajların çok olduğunu aktaran Arslan, ''Arkadaşların kaptan veya baş mühendis olarak daha donanımlı sektöre çıkmaları gerekir. Onlar daha donanımlı olmalılar. Bakanlık olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Staj gemisi ihtiyaçları var, onu da rektör hocamla konuştuk. İşletmesinin sürdürülebilirliği açısından üniversiteler bir araya gelecekler, biz de gemiyi yapmakla ilgi gereğini yapacağız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Denizcilik alanında yaptıkları düzenlemelere de değinen Arslan, ''Tersane kiralarını 49 yıllığına çakardık. Kira bedellerinin fahiş rakamlardan cironun binde 1'ine indirilmesi gibi önemli düzenlemeler yaptık." şeklinde konuştu.

Yabancı bayraklı yatların ve gemilerin sahillerimizde gezdiğine dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

"Onların Türk bayrağı çekebilmesi adına çok önemli düzenleme yapıyoruz. Kolaylıklar getiriyoruz, yabancı bayraklı değil Türk bayraklı yatlar, gemiler marinalarımızda, koylarda gezsin istiyoruz. Bunun düzenlemesini birkaç güne kadar çıkaracağız. Sektörün önü açık, denizciliğin kıymetini bilen bakan, başbakan, milli eğitim bakanı ve birçok bakan var. Denizciliğin kıymetini bilen kadrolarla sektörle birlikte daha da büyüyeceğiz.''

Konuşmaların ardından İTÜ Denizcilik Fakültesi eski mezunlarına Bakan Arslan tarafından plaketler verildi. Bakan Arslan'a da, öğrencilerin açtığı stantlar gezilirken çeşitli ödüller takdim edildi.