Logo

İZBAN'da mutlu son

İZBAN`da mutlu son



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İZBAN'da bir süredir devam eden grevin tarafların anlaşmaya varmaları ile sonuçlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İZBAN'ın İzmir'in şehir içi ulaşımının can damarı olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın ve İZBAN yönetiminin sendika ile birlikte yaptıkları yoğun çalışmalar ile anlaşmaya varıldığını ifade ederek, grevin sonlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir süre önce İZBAN'da çalışan sendikalı işçilerin anayasal hakları olan grev haklarını kullandıklarını dile getiren Arslan, İzmir'e sıkıntı oluşturan bu grevi ortadan kaldırmak ve sendikayla anlaşmaya varmak için yoğun çaba ve mesai harcandığını vurguladı.

Seferler yarın başlayacak 

Grevin sonlanmasıyla birlikte yarın saat 05.40'ta Aliağa ile Cumaovası'ndan karşılıklı seferlerin başlayacağını bildiren Arslan, "İzmir'e ve taraflara hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

İZBAN'ın, İzmir'in kent içi ulaşım sorununa kalıcı çözüm üreten çok önemli bir proje olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"İZBAN ile ulusal demiryolu ağı kent içi ulaşım hizmetine sunulmuştur. Ayrıca merkezi yönetimle yerel yönetimin iş birliği yaptığı, metro standardında hizmet veren güzel bir hizmettir. 2013 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından "En iyi iş birliği" ödülüne layık görüldü. İZBAN, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın önderliğinde 2005 yılında TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında geliştirilen dünyaya örnek bir projedir. 2007 yılında TCDD'nin ve Büyükşehir Belediyesinin yüzde 50 oranında hisse payına sahip olduğu İZBAN kuruldu. Gelişerek bugünkü konumuna ulaştı."