Logo

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İstanbulluların toplu taşımada hayatını kolaylaştırmak adına her projeyi takip ediyor ve bir bir hizmete sunuyoruz." dedi.

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli açılış töreninde konuşan Bakan Arslan, İstanbul'un ve Türkiye'nin ulaşımda gelişimi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a olan aşkını bildiklerini dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"İstanbulluların hayatını kolaylaştırmak için her türlü projede yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Ama aynı zamanda ülkemize, ülkemiz insanına olan aşkınızı da biliyoruz. 81 ili birbirinden ayırmadan eriştirmek, ulaştırmak adına gecemizi gündüzümüze katarken himayeleriniz, destekleriniz bizim için çok önemli. İstanbulluların toplu taşımada hayatını kolaylaştırmak adına her projeyi takip ediyor ve bir bir hizmete sunuyoruz." diye konuştu.

Bakan Arslan, açılışı gerçekleştirilen Kasımpaşa ile Hasköy'ü birbirine bağlayan tünelin maliyetinin 610 milyon TL, Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma ve altyapı için harcadığı paranın ise 110 milyon TL olduğunu bildirdi.

Geçmiş dönemlerle bugünü kıyaslayan Arslan, şunları kaydetti:

"Eskiden 100 milyon lirayı borçlanabilmek için IMF kapılarında el pençe divan duruyorduk. Halbuki şimdi sadece Kasımpaşa-Hasköy arasındaki tünele bunun birkaç katını harcıyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz ister içeride ister dışarıda bataklıkları kurutup istikbalimiz ve istiklalimiz için canını ortaya koyarken bize düşen de bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak adına mamur etmek, imar etmektir. Şükrediyoruz ki bu ülkeyi mamur ve imar etmek adına, kalkınmış ülkelerin en önüne geçirmek adına birçok projeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

- "Tünel, Haliç ve Galata bölgesi turizmine de katkı sağlayacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da belediyenin ve hükümetin yatırımlarıyla İstanbul'a önemli eserler kazandırıldığını dile getirerek, İstanbul'un AK Parti iktidarı döneminde önemli hizmetlere kavuştuğunu, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yeni metro hatları, tüneller, yollar ve kavşaklar yapıldığını anlattı. 

İstanbul'a yatırım yaparken en büyük payın ulaşıma ayrıldığını kaydeden Uysal, şunları söyledi:

"Büyükşehir olarak ulaşımı kolaylaştırmak, erişim kapasitesini geliştirmek hedefiyle İstanbul'a yeni kavşaklar, yeni yollar yaptık. Hizmete sunulan tünel ve yollar İstanbul trafiğine olumlu katkılar yaptı, adeta can simidi oldu. Piyalepaşa-Dolmabahçe ve Sarıyer-Çavuşpaşa tünelleri daha öncesinden hizmete girmişti. Sarıyer-Çavuşpaşa Tüneli ile 1 saatlik mesafe yaklaşık 5 dakikaya indi. Şu anda Dolmabahçe-Levazım, Libadiye-Çamlıca ve Alibeyköy-Küçükköy tünelleri inşaatı devam ediyor. Bugün açılışını yaptığımız Hasköy-Kasımpaşa Tüneli, İstanbul trafiğini en fazla rahatlatacak noktalardan birine inşa edildi. Tünel, Haliç ve Galata bölgesi turizmine de katkı sağlayacak."

Uysal, tünelin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yapıldığını, tünel etrafındaki kamulaştırmanın Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirildiğini belirterek, tünelin İstanbul'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

- Törenden notlar

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açılış Töreni'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti genel başkan yardımcıları Mustafa Ataş, Hayati Yazıcı, Erol Kaya ve Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri, belediye bakanları ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kaya, engelli küçük bir kızı protokole davet etti.

Küçük kızla ilgilenip fotoğraf çektiren Erdoğan, kıza oyuncak hediye etti. Erdoğan, ayrıca Bakan Kaya'dan talepleri olan vatandaşlarla görüşmesini istedi. Platformdan inen Bakan Kaya, Vali Şahin ile birlikte kendisine verilen notları alıp, kadınları dinledi.

Bu arada Erdoğan, konuşması sırasında vatandaşların kendisine gönderdiği Kasımpaşa atkısını taktı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, tünelin açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, kendisine "Kasımpaşa çocuğu Tayyip Erdoğan" şeklinde tezahüratta bulunan gençleri sahneye davet ederek fotoğraf çektirdi.