Logo

Keçiören Metrosu 4,5 Ay Sonra Açılıyor

Bakan Arslan, Keçiören Metro Hattı'nda incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AKM ile Keçiören arasında yapımı devam eden 9,2 kilometre uzunluğundaki, 9 istasyonu içeren Keçiören Metrosu projesinin araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğunu belirtti.

Yaklaşık 15 gün sonra söz konusu hatta tren indirileceğini ve test sürüşlerine başlanacağını belirten Arslan, "Test sürüşlerine başlattığımız andan itibaren de 4 ay sonra, bu projeyi Keçiörenlilerin, Ankaralıların, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yani bugünden itibaren 4,5 ay sonra, sene sonunda AKM-Gazino arası, 'Keçiören Metrosu' diye de adlandırdığımız bu hattı bitirmiş ve insanımızın hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

- "1-1,5 saatlik yolculuk, 16 dakikaya düşecek "

Arslan, projenin tek yönde saatte 50 bin, günlük olarak ise yaklaşık 800 bin yolcuya hizmet edeceğini ve 1-1,5 saat süren yolculuğu 16 dakikaya indireceğini kaydetti. Projeyle vakit ve yakıt tasarrufu yapacaklarına dikkati çeken Arslan, böylece milli ekonomiye katkı anlamında da önemli bir görevi yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi. Metro hatlarının gidiş-geliş tünellerinden ibaret olmadığına dikkati çeken Arslan, her istasyonun altında sistemin çalışabilmesini sağlayan adeta bir fabrika bulunduğunu anlattı. Gelecekte istasyonların arka planlarını da vatandaşlara göstereceklerine değinen Arslan, "Keçiören-AKM'yi daha sonra Yüksek Hızlı Tren Garı ve oradan da Kızılay'a bağlayacağız. Ayrıca Kuyubaşı'ndan başlamak üzere 27 kilometrelik yeni bir hatla bu raylı sistemi, Esenboğa'ya ve oradan da Yıldırım Beyazıt Üniversitesine kadar bağlayacağız ki o güzergahtaki yoğun trafiği de toplu taşımayla kolaylaştırmış olalım." ifadesini kullandı.

- "Halkın gücü, tankın gücünü engelledi"

Arslan, başkenti, Türkiye'nin her yerinden bölünmüş yollarla erişilir hale getirdiklerinin altını çizerek, "Ülkemizi yüksek hızlı tren hatlarıyla örerken, Ankara'yı Türkiye'nin her yerine yüksek hızlı tren hattıyla erişebilir hale getiriyoruz. Bugün İstanbul'a, yarın Halkalı'dan Kapıkule'ye kadar. Bugün Ankara'dan Sivas'a ama devamında Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars'a kadar. Bugün Konya'ya kadar ama daha sonra Konya'dan Karaman, Mersin ve Adana'ya kadar. Bugün Polatlı'dan sonra Afyon'a ve İzmir'e kadar. Böyle olunca başkenti, Türkiye'nin her yerine kolay ulaşabilir hale getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Keçiören'in, Ankara'nın, Türkiye'nin bu gelişiminden ve ülkenin dünyanın ulaştırma pastasından pay almasından rahatsız olan rakipler bulunduğuna işaret eden Arslan, "Siyasi olarak Türkiye'nin büyümesini ve Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada sözünün geçerliğinin artmasını istemeyen dış rakiplerimiz var ve ne yazık ki içimizde bunlara maşalık edenler... Dün terör örgütleri, bugün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), dışarıdaki Türkiye'nin büyümesini istemeyen dış güçlere maşalık, aracılık, hainlik yapıyorlar. Türkiye'nin büyümesini, kalkınmasını engellemek adına her şeyi yapıyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, bu milletin lideriyle birlikte karşı koyuşu, feraset ve dik duruşuyla Türkiye'nin başına örmek istedikleri çorap döndü onların başına örüldü. Başbakan'ımızın söylediği gibi halkın gücü, tankın gücünü engelledi. Tam yol ileri, durmak yok. Dün olduğu gibi bugün de işlerimizin başındayız." değerlendirmesinde bulundu.