Logo

KONYA-KARAMAN HIZLI TREN HATTI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE AÇILDI

Konya-Karaman Hızlı Tren hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Konya-Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya düştü. Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi de 2 saat 40 dakikaya indi” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Hızlı Tren hattının açılışıyla ilgili açıklama yaptı, demiryolu ağının gücüne güç kattıklarına vurgu yaptı.

Konya-Karaman Hızlı tren Hattının da prestijli projeler arasında yer aldığını ifade eden Karaismailoğlu, “Hattımızda, altyapı ve üstyapı iyileştirmesi yaparak hız ve kapasite artışı sağladık. Hattımızda hem yük hem yolcu taşımacılığını birlikte yapacağız. 102 kilometre uzunluğundaki hattımız kapsamında 74 adet köprü ve menfez, 39 adet alt-üst geçit ve 17 adet de yaya alt ve üstgeçidi inşa ettik. Mevcutta 26 çift tren olan hat kapasitesini, proje sonrasında 60 çift tren kapasitesine çıkardık. Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 20 dakikadan 40 dakikaya düştü. Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi de 3 saat 10 dakikadan 2 saat 40 dakikaya indi” değerlendirmesinde bulundu.

 

YILLIK 63 MİLYON TL TASARRUF

 

Zamandan 10 milyon TL, enerjiden 39,6 milyon TL, kazaların önlenmesinden 3,9 milyon TL, emisyon tasarrufundan 4,5 milyon TL, bakım tasarrufundan 5 milyon TL olmak üzere yıllık 63 milyon TL tasarruf edileceğine işaret eden Karaismailoğlu, ayrıca 25 bin 340 ton da daha az karbon salınımı gerçekleşeceğini ifade etti.

 

KARAMAN-ULUKIŞLA KESİMİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Karaman-Ulukışla kesiminde de çalışmaların devam ettiğini aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Proje kapsamında; 135 kilometre uzunluğunda yeni demiryolu hattının yapımı ile 2 adet tünel, 12 adet köprü, 44 adet alt-üstgeçit ve 141 adet menfezin yapımını planladık. Şu ana kadar altyapı ve üstyapı yapım işlerinde yüzde 89 fiziki ilerleme sağladık. Sinyalizasyona yönelik tasarım çalışmalarını sürdürüyoruz. Elektrifikasyon yapım işleri ihalesine çıkılması için de ihale hazırlık çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kesimin de tamamlanması ile Karaman-Ulukışla arasındaki 3 saat 40 dakika olan seyahat süresi 1 saat 35 dakikaya düşecektir.”

Fotoğraflar