Logo

'Mart 2017'de Ilgar Tüneli inşaatına başlayacağız'

`Mart 2017`de Ilgar Tüneli inşaatına başlayacağız`



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ardahan Valiliğini ziyaret edip Vali İbrahim Özefe'den il hakkında brifing aldı.

Arslan ve Elvan, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı"nda yatırımcı iş adamları ile bir araya geldiler.

UDH Bakanı Arslan

Bakan Ahmet Arslan, bölgeye yapacakları her çalışmada başbakandan ve hükümetten her türlü desteği aldıklarını ifade ederek, "Hükümetimize ve Başbakanımıza müteşekkiriz. Bizim cazibe merkezi programıyla amacımız, bölgemiz insanını yerinde ikame ettirmek, yerinde istihdam yaratmak. Ancak, sadece istihdamın tek başına yeterli olmadığını bildiğimiz için bölgemizde üretimin, sanayinin geliştirilmesi, bölge illerinin birbirini destekler hale gelmesi, bu bölge ile coğrafyamızda, yakın coğrafyadaki ülkelerle de iş yapabilir ve yaptığımız üretimi pazarlayabilir hale gelmemiz adına güzle çalışma yapıldı." diye konuştu.

İş adamlarının projeye gerekli ilgi ve desteği vermesini istediklerini ifade eden Arslan, Mart 2017'de bölge için önemli olan Ilgar Tüneli inşaatına ve bölünmüş yol çalışmasına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kalkınma Bakanı Elvan

Burada konuşan Bakan Elvan da , Ardahan'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek bu kentin, Kafkaslar'a, Karadeniz'e ve Orta Asya'ya açılan en önemli ticaret ve enerji kavşak noktalarından birini oluşturduğunu ifade etti.

Cazibe merkezi programını anlatmak için Ardahan'a geldiklerini söyleyen Elvan, şöyle konuştu:

"Bölgesel kalkınma anlamında son 14 yılda hükumetlerimiz çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bir yörenin, bir bölgenin kalkınması için olmazsa olmazlarının başında gelen o yörenin, o ilin ulaşılabilir, erişilebilir olmasıdır. Dolayısıyla güçlü bir ulaşım ağına sahip olmasıdır. Bakanımız Arslan bu bölgenin bir evladı, bu bölgenin insanı. Dolayısıyla bugüne kadar çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Ama bundan sonraki süreçte de inşallah ilimizi Karadeniz'e, Kafkaslar'a çok daha kolay şekilde bağlayabilecek güçlü alt yapıyı oluşturmaya devam edeceğiz."

Toplantı, daha sonra basına kapalı gerçekleşti. Bakanlar Elvan ve Arslan, toplantının ardından Kars'a hareket etti.