Logo

PINARHİSAR VE ÇAKILLI ÇEVRE YOLLARININ AÇILIŞINA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VİDEO KONFERANSLA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları açılış törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çevre yolları ile ilçe merkezlerindeki mevcut yoldan geçen trafik akışının şehrin dışarısına alındığını söyledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları açılış töreninde konuştu. Proje ile Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki yoğun ağır taşıt trafiğini şehir merkezlerinin dışına alındığını vurgulayan Karaismailoğlu, çevre yolları ile ilçe merkezlerindeki mevcut yoldan geçen trafik akışının şehrin dışarısına alınarak, bölünmüş yol kalitesiyle daha konforlu ve emniyetli hale getirildiğini söyledi.

 

“Bizler, kara, hava, demir ve denizyolu yatırımlarımızda, ‘Durmak yok, yola devam’ ilkesi ile canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece son 1 ayda Türk mühendisliğinin gurur projelerinden olan, dünyanın en uzun asma köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yıl gibi kısa bir sürede hızla tamamladık; milletimizin ve dünyanın hizmetine sunduk. Hemen peşinden Tokat’ı havalimanı ile buluşturduk. Bundan 1 hafta sonra, 16 ilin geçiş güzergâhına hizmet veren Malatya Çevreyolu’nu açtık; transit yolu şehir dışına taşıdık. Ardından Antalya’da Phaselis Tüneli’yle Antalya-Kemer arasını 4 kilometre kısalttık. Güvenli ve konforlu bir yolculuk imkânını vatandaşlarımıza sunduk.”

 

DÜNYAYI TÜRKİYE’YE BAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023, 2035 ve 2053 hedeflerine ulaşabilmek, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için gerekli alt yapıyı tesis ettiklerini kaydeden Karaismailoğlu, “Çalışma azmiyle bir araya gelmiş kadrolarla daha çok eser yapacak; dünyayı Türkiye’ye bağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraflar