Logo

PİRİNKAYALAR TÜNELİ’NİN AÇILIŞINA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VİDEO KONFERANSLA KATILDI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu Doğu Karadeniz'e bağlayan Pirinkayalar Tüneli'nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sürücüleri zorlayan, özellikle kış aylarında tehlikesi iyice artan geçişlerin tarihe karışacağına vurgu yaptı ve geçiş süresinin 20 dakikadan 5 dakikaya indiğini söyledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pirinkayalar Tüneli’nin açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri döneminde Erzurum’un bölünmüş yol uzunluğunu 49 kilometreden alıp, 12 kat artırarak 620 kilometreye çıkardıklarına dikkati çekti.

 

KIŞ AYLARINDA TEHLİKESİ ARTAN GEÇİŞLER TARİHE KARIŞACAK

 

Erzurum il genelinde halen devam eden tam 20 adet karayolu projesinde yoğun çalıştıklarını kaydeden Karaismailoğlu, Artvin genelinde de 13 ayrı karayolu projesinde çalışmaların devam ettiğine işaret etti. Karaismailoğlu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Erzurum-Artvin karayolu üzerindeki Pirinkayalar Tüneli, zorlu bir topografyada yer alan dik ve dar 22 virajın yer aldığı, ağır kış şartlarında trafik akışının kesintiye uğradığı Pirinkayalar geçişini rahatlatacaktır. Bu şekilde, Erzurumlu dadaşımızın Karadenizli kardeşine ulaşımı çok daha rahat olacak. Sürücüleri zorlayan, özellikle kış aylarında tehlikesi iyice artan geçişler de tarihe karışacak. Projemizin yapıldığı bölge, 1. derece doğal sit alanı olduğu için yüksek çevre hassasiyetiyle çalıştık. Pirinkayalar Tüneli; tünel uzunluğu 2 bin 272 metre olan, bağlantı yol uzunluğu bin 70 metreyi bulan, toplamda 3 bin 342 metre uzunluğa sahip olan tünel projesidir.”

 

GEÇİŞ SÜRESİ 5 DAKİKAYA İNECEK

 

Tünelin mevcut hattaki ulaşım mesafesini 680 metre kısalttığını belirten Karaismailoğlu, geçiş süresinin de 20 dakikadan 5 dakikaya indiğine dikkati çekti. “Projemizin faaliyete geçmesiyle karayollarımızdaki tünel uzunluğunu son 19 yılda 13 artırarak, 50 kilometreden 639 kilometreye çıkarmış oluyoruz” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “2002 yılı öncesinde Türkiye genelinde toplam 50 kilometre tünel olduğunu hatırlarsak, yolumuzun devamında Yusufeli’nde 56 kilometre tüneli de tamamlama aşamasına getirdik. Projelerimizle Erzurum, Artvin, Karadeniz Sahil Yolu, Artvin Limanı, Sarp Sınır Kapısı’nı güvenli bir şekilde bağlayarak iki şehrin deniz, karayolu ve uluslararası lojistiğinin kapasitesini artırmış oluyoruz. Medeniyetin göstergesi olan yollarımız, bölgenin üretim, istihdam, turizm ve ticaretine de canlılık katıyor” ifadelerini kullandı.

 

Açılışın ardından Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, kendi kullandığı arabayla tünelden geçti.

Fotoğraflar