Logo

PTT’yi Daha İleriye Taşıyacağız

Bakan Arslan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte toplantı öncesinde, etkinliğin yapıldığı otelin önünde kargo, bankacılık, lojistik ve posta işlemlerini gerçekleştirebilen PTT Mobil İşlem Aracı'nın tanıtımını yaparak açılış kurdelesini kestiler. Bakan Arslan, PTT Mobil İşlem Aracı'nın PTT'nin erişemediği alanlarda hizmet vereceğini belirterek, bu sayede hizmeti en ücra noktaya götüreceklerini söyledi. Arslan, Denizli'den başlayan hizmet seferberliğinin tüm Türkiye'ye yayılacağını dile getirdi.

Bakan Arslan, 3 gün sürecek toplantı kapsamında 81 ilin PTT başmüdürlerinin bir araya gelerek kurumun misyonunu ve vizyonunu ileriye taşıyacak çalışmalar yapacaklarını ifade etti.  "e-ticaret" ile ilgili dünyanın geldiği nokta ve Türkiye'nin alması gereken konumla ilgili çalışmaların üzerinde duracaklarını aktaran Arslan, "PTT bu konuda çok önemli bir görev üstlenecek. Sayın Bakanımızın ekonomide ülkemizin gelmesi gereken nokta konusunda çok ciddi çalışmaları var. Bu da onlardan bir tanesi. Sayın Bakanımıza bu konudaki hem ufkumuzu açmak adına, Türkiye'yi ileriye taşımak adına ortaya koyduğu görüşmeler, uygulamalar hem de çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Hükumetimizin çizdiği hedefler çerçevesinde, PTT olarak almamız gerek konumu biliyoruz, daha ileriye taşıyacağız. Uygulamamız Denizli'den halkımıza insanımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise dünyada e-ticaretin kullanımının inanılmaz bir hızla her yıl katlanarak artığına dikkati çekti. Türkiye'nin 150 milyar dolarlık ihracatının daha fazla artması noktasında e-ticarete çok daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Zeybekci, konuyla ilgili hükümetin bütün bakanlıklarla iş birliği içerisinde çalışmalarının olduğunu bildirdi. Zeybekci, bu işin kaptanlığını ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yapacağını dile getirdi,