Logo

'Şanlıurfa'ya yapılan yatırımın toplam tutarı 3 milyar 419 milyon Türk lirası'

`Şanlıurfa`ya yapılan yatırımın toplam tutarı 3 milyar 419 milyon Türk lirası`



Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Şanlıurfa Polisevinde düzenlenen bakanlığının kentteki yatırımlarına ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. 

Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, şehrin geçmiş yıllara göre her anlamda ciddi gelişme gösterdiğini söyledi.

Bakan Arslan, kentteki çözüm bekleyen sorunlar ve devam eden yatırımları kapsamlı değerlendirdiklerini, yapılacak yeni çalışmalara ilişkin de istişarede bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'ya iktidarımız döneminde yapılan yatırımın toplam tutarı 3 milyar 419 milyon Türk lirasıdır, eski parayla 3 katrilyon 419 trilyon. Büyük bir para. Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz' diye el pençe divan durduğumuz bir dönemden sadece Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapan bir dönemi konuşuyoruz. Bu bizim memnuniyetimizdir. Şanlıurfa'da 28 kilometre bölünmüş yol varken biz bunun üzerine 540 kilometre yol yapmışız. Bu yaklaşık 20 kat. Bugün 568 kilometre yolu olan bir kentteyiz." 

Bakanlığının kentte devam eden çalışmalara da değinen Arslan, şehirde tarih boyunca yapılanlardan kat kat fazlasının kendi iktidarları döneminde yapıldığına dikkati çekti.

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba da kentteki yatırımları yakından takip ettiklerini belirtti.

Sonrasında, Bakan Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 10 Aralık 2016'da Vodafone Park yakınındaki terör saldırısında şehit düşenler anısına düzenlenen mevlit programına katıldı. 

Tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergah Camisi'ndeki mevlit programına, Bakanlar Arslan ve Fakıbaba'nın yanı sıra saldırıda şehit olan Şanlıurfalı polisi memuru Süleyman Sorgut, sivil şehitler Enes Çiçek, Mehmet Taş ve Halil Usta'nın yakınları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakanlar Arslan ve Fakıbaba, mevlitte şehitlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Cami çıkışında katılımcılara tatlı ve mevlit şekeri ikram edildi.

Arslan ve Fakıbaba, daha sonra yerleşke civarında iş yeri bulunan esnafı ziyaret ederek görüş ve önerilerini dinledi.