Logo

Sivas Mevlana Tüneli'nin temel atma töreni gerçekleştirildi

Sivas Mevlana Tüneli`nin temel atma töreni gerçekleştirildi



Sivas'ta, Mevlana Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi'nin temel atma törenine katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, üç ayların başlangıcının hayırlı olmasını diledi. 

Türkiye'nin son 13 yılda nereden nereye geldiğini rakamlarla anlatan Yıldırım, tünellerle, köprülerle, yollarla, havaalanlarıyla, hızlı demiryollarıyla yurdu baştan başa donattıklarını söyledi.

Nuri Demirağ'ın Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında, havacılıkta Türkiye'yi dünyanın ilerisine taşıdığını ve dışarıya uçak satacak bir başarıyı elde ettiğini anımsatan Yıldırım, "Kurtuluş Savaşı'ndan çıkan, yorgun, argın, yoksulluk içindeki bu milletin o makus tarihini değiştirecek demiryolu hamlesini başlatmıştı ve o sayede Anadolu topraklarında demiryolu seferberliği 10. Yıl Marşı'na konu olmuştu. 'Demir ağlarla donattık yurdu dört baştan diye.' Daha sonra Nuri Demirağ'ın bu gayreti, bu çalışması bazılarını rahatsız etti, sattığı uçakları almadılar." diye konuştu. 

"Uzun ince yollar, uzun duble yollar haline getiriliyor"

Bakan Yıldırım, tıpkı bugünkü gibi, Türkiye'nin büyümesinin, üstün teknolojiye geçmesinin önüne geçildiğini dile getirerek, "Türkiye, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Türkiye, 150 yıllık Sultan Abdülmecid'in Sultan Abdulhamit'in rüyasını Recep Tayyip Erdoğan ile gerçeğe dönüştüren Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni yapıyor. Türkiye, 50 yıldır konuşulan bu milletin hayali hızlı treni yapıyor. Türkiye, 50 yıldır yapılamayan Körfez Köprüsü'nü, otoyolu yapıyor. Hemşehrimiz merhum Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece' dediği o uzun ince yolları uzun duble yollar haline getiriyor." ifadelerini kullandı.

Bütün bunları yapınca birilerinin rahatsız olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dışarıda içeride rahatsız olanlar var ama onlar ne kadar rahatsız olursa olsun bu millet istiklal için gelecek için el ele omuz omuza kararlılıkla yürüyüşüne devam edecek. Dışarıdaki bazı mihraklar 'Bu Türkiye'de fazla oluyor artık canım, bunlar dünyanın en büyük havalimanını, 150 milyon yolcu kapasitesindeki bir havalimanını nasıl yaparlar, olur mu böyle şey, bunlar bizim işimiz,' diyerek hemen bölücü terör örgütünü, bölücü taşeronları devreye sokuyor. Açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her metre yol, terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün bölücü teröre bir büyük darbe daha vuruyoruz. Mevlana Tüneli'nin ilk kazmasını vuruyoruz, bizim işimiz yapmak, bizim işimiz yıkmak değil. Yapmak zordur, yıkmak an meselesidir. 15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız dediğimizde kıs kıs gülenler şimdi utancından hiçbir şey söyleyemiyorlar. Çünkü azmederseniz başarırsınız."

Yıldırım, AK Parti iktidarının bu ülkenin, bu millettin sevdalısı olduğunu vurgulayarak, Ferhat gibi dağları delerek, milletle kucaklaştıklarını belirtti.

Sadece Sivas'a yol yapmadıklarını, 780 bin kilometrenin her köşesinde yollar, havaalanları, tren yolları yaptıklarını dile getiren Yıldırım, geçen hafta uygulamaya konulan 4,5G ile Türkiye'nin iletişimde dünyanın bir numarası olunduğunun altını çizdi.

"Bağımsızlık, istiklal bizim karakterimizdir"

Türkiye'ye yakışanın da bu olduğunu aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu topraklar bize kolay bir yurt olmadı, bu toprakların her karışında şehit kanı var. Bugün de geçmişte olduğu gibi bu güzel yurdu, bu aziz vatanı, korumak için 78 milyon vatan evladının her biri göğsünü siper etmeye hazır mı? Evet, elbette hazırız. Çünkü bağımsızlık, istiklal bizim karakterimizdir. Dünyada esaret altına girmemiş, iki devletten, iki milletten birisi Türk milletidir. Ama unutmayın, sadece esaret altına girmeyen ve hiç kimseyi de esaret altına almayan dünyada tek millet vardır, o milletin adı da Türk milletidir. Bugün, 'Türk milletiyim' demekten çekinenler, utananlar şunu bilmelidir ki Anadolu'nun her karış toprağında şehitlerimizin kanı var, onların hatırası var. Bize düşen bu yurda geçmişte olduğu gibi bundan sonra da namahrem elinin değmemesidir. Her şey değişir, her şey konuşulur ama konuşmayacağımız dört şeyimiz var; tek vatan, tek millet, tek devlet ve ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu bayrak rengini şehitlerimizin kanından aldı. Bu bayrağın üzerindeki hilal bizim bağımsızlık karakterimizi yansıtıyor. O hilalin önündeki yıldız, bağımsızlığımız için canlarını seve seve veren şehitlerimiz gibi parlıyor. Bu bayrağı ezelde olduğu gibi ebedde de en yükseklerde dalgalandıracağız evvelallah. Bunu dost ve düşman herkes böyle bilsin."

Fotoğraflar