Logo

PTT-Tarım Kredi Ortak Kart Projesi’nin ilk uygulaması Trabzon'da yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Akçaabat Tarım Kredi Kooperatifi'nde düzenlenen Tarım Kredi Ortak Kart Projesi'nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, Anadolu'nun yüz yıllar boyu bolluğun, bereketin ve refahın beşiği olmasında tarımın büyük önemi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın sayılı ekonomilerinden birisi olmasında en büyük payın tarıma ait olduğuna işaret eden Turhan, "Bunların yanında ulaşım ve haberleşme yani yol, köprü, internet, telefon ve iletişim teknolojileri bizleri çok daha yukarılara taşıyan faktörlerdir. Bu çağda bunlar olmadan bunları hesaba katmadan yaptığımız hiçbir işte beklediğimiz sonuca ulaşamayız." ifadelerini kullandı.

Turhan, ulaşım ve haberleşme hizmetlerinin her alanda adeta kan pompalayan damarlar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tarım ve teknolojiyi ne kadar çok buluşturursak elde edilen ürünleri en tasarruflu ve güvenli yollarla pazarlara ne kadar kolay ulaştırabilirsek üreticimizin, çiftçimizin önündeki engelleri ne kadar çok kaldırıp üzerindeki yükü hafifletirsek, o kadar çok ülkemize, milletimize, istikbalimize, ekonomimize hizmet etmiş oluruz. İşte bu kapsamda yaklaşık bir yıl önce PTT Genel Müdürlüğümüz ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğümüz imzaladıkları iş birliği protokolü ile Tarım Kartı hayata geçirmeye karar vermişlerdi. Amaç, çiftçimizin yükünü hafifleterek üretime katkı sunmaktı elbette. Bugün burada, bir yıl önce atılan müşterek tohumun meyveye durduğunu görüyoruz, tanık oluyoruz. Tohumu atan iki güzide kuruluşumuz PTT ve Tarım Kredi."

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile PTT'nin dün bir iş birliği protokolü imzaladığına dikkati çeken Turhan, "Dijital dönüşüm süreciyle ürün ve hizmetlerini çağın gereklerine göre yenileyen posta ve telgraf teşkilatımız, bugün mesai yükünü azaltan, kaynak israfını önleyen, işlem sürecini hızlandıran ürün ve hizmetleriyle kurumlara sürat, kalite ve verimlilik getirmeye çalışıyor. Elbette tüm bunlardan çiftçilerimiz de istifade etsin istiyoruz. İşte Tarım Kartla bu mümkün olacak." değerlendirmesinde bulundu.

 

"PTT bank uygulamasının altyapı çalışması tamamlandı"

Turhan, Tarım Kredi Ortak Kart Projesi’nin birçok süreci daha da hızlı şekilde çözüme kavuşturacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bir yıl önce Tarım Kredi Kooperatifleriyle imzalanan Tarım Kart protokolünde ön görülen maddeler bir bir hayata geçiyor. Bugün, bu protokolün hazırlık aşaması tamamlanan önemli maddelerinden birini hayata geçiriyoruz. Buna göre, hali hazırda Tarım Kredi Kooperatiflerinin ayni ve nakdi kredi onaylarındaki senet süreçleri, PTT'nin sağladığı pratik çözümlerle ortadan kalkıyor. 500 binden fazla çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak Pttbank uygulamasının altyapı çalışması tamamlandı, testleri yapıldı. Artık kullanım zamanı ülkemize, milletimize çiftçilerimize hayırlı olsun. Yüzler güldükçe, ocaklar tüttükçe, çarklar döndükçe, yollar uzandıkça, köprüler yükseldikçe, yollarımız tüm ülkede ağ gibi örüldükçe hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."

Trabzon'da yapımı devam eden Kanuni Bulvarı Projesi'nde incelemelerde bulunduğunu da aktaran Bakan Turhan, son günlerde medyada projenin bazı kesimleriyle ilgili haberler yer aldığını hatırlatarak, "Bu projenin bazı kesimlerinde Trabzon’umuzun görsel güzelliklerinde oluşturduğu çirkinliklerden bahsedildi. Bu tabii herkesin kendi bakış açısı olabilir. Biz geçmişte bu bölgede Karadeniz Sahil Yolu'nu yaptık. Yapım çalışmaları sırasında bu tür büyük projeleri hepiniz bildiği gibi bazı çevreye ve ulaşım hizmetlerinde insanların sosyal ve ekonomik yaşantısında bazı sıkıntılar vermiş olabilir ama bunlar geçici sıkıntılardır." ifadelerini kullandı.

Proje tamamlandığında Trabzon'a yakışan ve en iyi şekilde hizmet veren bir ulaşım altyapısı sağlanacağını vurgulayan Turhan, "Biraz sabır ve verilen rahatsızlıklara biraz tahammül sizlerden bekliyoruz. Bu proje bittiğinde Trabzon'umuzun ana ulaşım akslarına önemli bir proje daha eklenmiş olacak." dedi.

Program öncesi, Bakan Turhan, Boztepe Tüneli ve Kanuni Bulvarı'nda sürdürülen yol yapım çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.