Logo

Tire-Belevi Yolunun temeli atıldı

Bakan Arslan, Tire-Belevi yolunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Tire ilçesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Alandakilerin "yolların kralı Ahmet Arslan" tezahüratları üzerine, Arslan, "Gençler yolların kralını kime yakıştırdığınızı biliyorum. Sayın Başbakanımıza yakıştırdınız ama onun da bir sözünü ben de unutmuyorum, siz de unutmayın. Yolları bölünmüş yapıyoruz ve ama 'yollar kaymak gibi oldu' deyip kuralları unutmayın. Yol kaliteli, güzel olacak, konforlu seyahat edeceğiz ama kurallar çerçevesinde." karşılığını verdi.

Halka hizmeti, hakka hizmet bildiklerini belirten Arslan, "Sizden bugüne kadar olduğu gibi hep yetki alarak daha iyisini yapmaya çalıştık. Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra çok daha iyisini yapacağız ama bazılarının söylediği gibi değil. Kuralları, düzeni içinde, elbette ki yasaların bizlere çizdiği sınırlar içinde. Yani 'kral olmaz kural olur' deyip kurallar içinde en iyi hizmeti sunacağız. Bizim o yollardaki kurallarımızı siz koyun, çalışmalarımızın önündeki engelleri, çarpık yapılaşmayı siz düzeltin, ülkeye hizmet yolunda çok daha sağlıklı bir düzenle hükümet etme tarzıyla size hizmet edelim, istediğimiz bu." diye konuştu.

Marmaray'dan 6 set İzmir'e getirilecek

İzmir körfez geçişinin ÇED sürecinin bittiğini ifade eden Aslan, bu sene içerisinde ihalesinin yapılıp, temelinin atılacağını söyledi. Bakan Arslan, temeli atılan yolun 20,5 kilometre uzunluğunda olduğunu, 7 metrelik genişliğin 24 metreye çıkarılacağını, iki gidiş, iki geliş bölünmüş yol olacağını anlatarak, maliyetinin 73,5 milyon lira olduğunu, Tire- Belevi arasındaki yolun da Tire'ye yakışır şekilde bölünmüş yol olacağını kaydetti.

2011 yılında hizmete giren İZBAN'ın 185 kilometreye çıkarılacağını belirten Arslan, günde 275 bin yolcu taşınan, bugüne kadar 423 milyon kişiyi taşımış İZBAN'ın artık yetmediğini, 73 setle günde 10 dakikalık aralıkla 229 seferi bulunduğunu söyledi.

Arslan, sefer aralıklarını 6 dakikaya düşürecek, günde 360 sefer yapılacak hizmeti yerine getirmek için Marmaray'ın tren setlerinden 6 seti mayıs ayında buraya getireceklerini aktardı.

Bakan Arslan, konuşmasının ardından yüklenici firma ile pazarlık yaparak, 2019'da bitecek yolun Tire'nin kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018'de tamamlanması istedi.