Logo

TÜM ŞANTİYELERİMİZ FAAL, EKONOMİMİZ DİMDİK AYAKTA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pandemi sürecinde tüm tedbirlerimizi aldık, şantiyelerimizi yeniden dizayn ettik, hiçbir şantiyemizi kapatmadık. Tüm şantiyelerimiz faal, ekonomimiz dimdik ayakta. Canla başla çalışıyoruz. Türkiye genelinde kara yollarının bin 200 noktada çalışması var. Deniz, hava ve demir yollarını saymıyorum. Onları da sayarsanız dört binleri, beş binleri bulur." dedi.

- Vatandaşın ihtiyaç ve talepleri bizler için çok önemli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kütahya programı kapsamında Gediz ilçesinden ayrıldıktan sonra Hisarcık ilçesini ziyaret etti. Vatandaşın ihtiyaç ve taleplerinin kendileri için çok değerli olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’ı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında brifing aldı. Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarla birlikte oturarak onlarla sohbet eden Bakan Karaismailoğlu, kendilerinin Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’ın her zaman arkasında olacaklarını belirterek, “Sizlerin talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Sizlerin ihtiyaç ve talepleri bizler için çok değerli ve kıymetli. En kısa zamanda onları yerine getirmek için canla başla çalışacağımızdan şüpheniz olmasın. Ankara’ya döndüğümüzde çalışmalarımıza başlayacağız. İnşallah en güzel günlerde hep beraber olacağız. Belediye Başkanımızın her zaman arkasındayız. Siz ona destek vermeye devam edin” ifadelerini kullandı.

Hisarcık ziyaretinin ardından, Emet ilçesine geçen Bakan Karaismailoğlu’na, devam eden bağlantı yollarının hızlandırılması ve çevre yoluna köprülü kavşak talepleri iletildi. Bakan Karaismailoğlu, Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Emet Esnaf Odası, Taşıyıcılar Kooperatifi, Esnaf Kefalet Kooperatifi. Ziraat Odası ve Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanları ile bir araya gelerek kısa süren bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Karaismailoğlu ilçede devam eden çalışmaları ve talep edilen noktaları bizzat yerinde inceledi.

- Ekonomimiz dimdik ayakta

AK Parti Kütahya İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, memleketin her noktasında çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

"Tüm şantiyelerimiz faal ve ekonomimiz dimdik ayakta" diyen Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Pandemi sürecinde tüm tedbirlerimizi aldık, şantiyelerimizi yeniden dizayn ettik, hiçbir şantiyemizi kapatmadık ve canla başla çalışıyoruz. Türkiye genelinde kara yollarının bin 200 noktada çalışması var. Deniz, hava ve demir yollarını saymıyorum. Onları da sayarsanız dört binleri, beş binleri bulur. Bunların hepsi ülkemizin gücünü, büyüklüğünü ve cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapamayacağımız hiçbir işin olmadığının kanıtıdır. Tüm şantiyelerimiz faal. Ekonomimiz dimdik ayakta."  

Parasal ve mühendislik açısından büyük işler yürütüldüğünü belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Yıllar önce bu projeleri dışarıdan gelen müteahhitler, bizimkileri taşeron alarak yaparlardı. Artık o devirler bitti. Bizim müteahhitlerimiz mühendislik açısından büyük işler yaparken dünyada da büyük işler yapıyorlar. O yüzden inşaat, ulaşım, yapı ve iletişim sektörümüz dünya çapında işler beceriyorlar. Sadece ülkemizde değil, dünyanın her tarafında. Çanakkale köprüsü 2 buçuk milyar avroluk bir iş. Burası tamamen Türk mühendisleriyle yapılıyor. Buranın finansı da yurt dışından sağlanıyor."

Karaismailoğlu, yapılan çalışmaların amacının vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olduğunu vurguladı.

Bütün işlerde çok başarılı olacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunları bir bir bitirip vatandaşlarımızın gönlüne gireceğiz. Hep beraber inşallah en iyi şeylere layık olan ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağız. İnşallah 2023'ten sonra da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz bölgesinde lider, dünyada ekonomisi en gelişmiş ülkeler arasına yerleşip devam edecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın."

- Hayme Ana'nın kabrini ziyaret etti


Bakan Adil Karaismailoğlu, programı kapsamında gittiği Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertuğrul Gazi'nin annesi, "devlet ana" diye anılan "Hayme Ana"nın kabrini ziyaret etti. 

Karaismailoğlu, Tavşanlı ilçesinde de incelemelerde bulundu.

Fotoğraflar