Logo

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Anadolu Otoyolu'nun Akıncı mevkiindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Köprülü Kavşağı ve bağlantı yollarının açılışını gerçekleştirdi.

 

 

Karaismailoğlu, “Ülkemizin ulaşım kalitesini artıracak bu önemli projeyi hayata geçirmek bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesidir. Yapımını tamamladığımız Köprülü Kavşak ile Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi’nin Anadolu Otoyolu’na doğrudan katılımı sağlanmıştır” dedi.

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Anadolu Otoyolu'nun Akıncı mevkiindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Köprülü Kavşağı ve bağlantı yollarını hizmete açtı. Ankara’da şehir içi ve transit ulaşımda ihtiyaç duyulan projeleri hayata geçirdiklerini belirten Karaismailoğlu, ana güzergahlara katılım noktalarında da kesintisiz trafik akışı sağlayarak, önemli merkezlere kolay ulaşım imkânı tesis ettiklerini bildirdi.

 

 

 

 

- “Hem yük hem insan hem de veri ulaştırmada yeni bir çağ başlatıyoruz”

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına rağmen gerekli tüm sağlık tedbirlerini alarak, ülkeyi yarınlara taşıyacak ulaşım ve haberleşme projelerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, tüm yatırımları en güncel teknolojileri kullanarak ve daima entegrasyonu merkeze koyarak inşa ettiklerini kaydetti.

 

Karaismailoğlu, “Karada, havada, denizde ve demiryollarında inşa ettiğimiz ve haberleşme alanında kurduğumuz altyapı ile bütünleşik ve verimli bir ekosistem oluştururken hem yük hem insan hem de veri ulaştırmada yeni bir çağ başlatıyoruz. Lojistik anlamında, dünyanın en önemli ticaret yolları üzerinde hüküm süren bir ülke haline gelen Türkiye, bugün Orta Koridor’daki varlığı ile Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki ticaretin oyun kurucu ülkesidir. Türkiye’nin 10 yıllık, 50 yıllık hatta 100 yıllık geleceğini kuran yatırımlarımız, gençlerimizin daha müreffeh bir gelecekte yaşaması, içindir. Ulaştırma alanına yapılan yatırımlar doğrudan ekonominin gelişmesine yönelik yatırımlardır” diye konuştu.

 

 

 

- “İstanbul’un en uzun dünyanın en geniş tünelini bulunduran yolumuzu Cuma günü hizmete açıyoruz”

 

Asrın projelerinden biri olan Kuzey Marmara Otoyolunun son kesimini 21 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı tören ile hizmete açacaklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul’da Hasdal - Habibler arasındaki 10 km uzunluğunda olan ve içinde 4005 m uzunluğu ile İstanbul’un en uzun dünyanın en geniş tünelini bulunduran yolumuzu  hizmete açıyoruz” dedi.

Karaismailoğlu, “Son 19 yılda demiryollarına da görülmemiş yatırımlar yaptık. Bin 213 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı yaptık. Ülkemizi dünyada 8’inci, Avrupa’da 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi ülke olma seviyesine yükselttik. 3 bin 500 km uzunluğunda demiryolu yatırımımız devam ediyor” dedi.

 

 

 

- “Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi; Türkiye'nin teknoloji merkezi konumundadır”

 

Karaismailoğlu, “Ankara-İstanbul ulaşımını sağlayan Devlet Yolu ve Anadolu Otoyolu güzergâhında yer alan Kahramankazan ilçesi, son yıllardaki sanayileşme atılımı ile gün geçtikçe büyümektedir. Bölgede yerleşik olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.,başta olmak üzere Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi; havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumundadır. Bu noktada ülkemiz açısından böylesi önemli bir merkezin ulaşım kalitesini artıracak bu önemli projeyi hayata geçirmek bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesidir. Yapımını tamamladığımız Köprülü Kavşak ile Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi’nin Anadolu Otoyolu’na doğrudan katılımı sağlanmıştır” dedi.

 

 

 

-“Tüm ulaştırma projelerimizin çevreye olan katkısı aşikardır”

 

Konuşmasında ayrıca hükümetleri döneminde fidanları toprakla buluşturma seferberliğinin, Dünya’nın takdirini kazandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, son 19 yılda 5,3 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını; 20,8 milyon hektar olan orman varlığını da son 19 yılda yapılan çalışmalar neticesinde 23 milyon hektara çıkardıklarını belirtti.

Karaismailoğlu, “Bakanlığımız, sadece karayolları yatırımları sayesinde yılda 2 milyon 500 bini aşkın ağaca eş değer karbondioksit salınımını ortadan kaldırıyor. Genel ulaştırma ve altyapı projelerimiz sayesinde, sadece 2020 yılı içinde zamandan 1 milyar 324 milyon dolar, yakıttan 546 milyon dolar, çevre maliyetlerinden yaklaşık 11 milyon dolar tasarruf sağladık. Tüm ulaştırma projelerimizin çevreye olan katkısı aşikardır.  Tarih bizleri haklı çıkaracak ve gelecek nesiller her yeniliğe ve gelişmeye saldıran bu cenahları değil bizleri alkışlayacaktır. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye’nin de bu eski moda kara propagandacılara da karnı toktur” dedi.

Fotoğraflar