Logo

Türk Sahipli Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi'nde imzalar atıldı

Türk Sahipli Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi`nde imzalar atıldı



Türk Sahipli Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi için Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla İstanbul WOW Otel'de imza töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, denizcilik sektörünün uluslararası bir sektör olması nedeniyle uluslararası krizlerden en çok etkilenen sektör olduğunu belirterek, "2008 dünyadaki krizler bizim başka alanlarda ülke olarak krizden etkilenmememizi sağlamakla birlikte bu sektör etkilendi. Uluslararası boyutu nedeniyle etkilendi." dedi.

Arslan, sektörün tekrar canlanması, tekrar kalkınması, koster filosunun tekrar Karadeniz'i ve Akdeniz'i Türk gölü haline getirebilmesi adına Başbakan Yıldırım'ın bakanlık dönemi de dahil olmak üzere projeye verdiği önemin şahitlerinden olduğunu söyledi.

Bu çalışmanın hem sektörün hem de koster filosunun yenilenmesi için aynı zamanda tersanelerin tekrar tam kapasiteyle iş yapabilmesini sağlayacağını belirten Arslan, koster filosunun yenilenmesi adına yapılan çalışmaları anlattı.

Arslan, projeyi gerek armatörlük sektörü gerek tersanecilik sektörü olarak çok önemsediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Ekonomi Bakanı Zeybekci, KOSDER Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Çakır ile İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kıran projeye imza attı.