Logo

'Türkiye güçlenecek, hedeflerine daha sağlam adımlarla yürüyecek'

`Türkiye güçlenecek, hedeflerine daha sağlam adımlarla yürüyecek`



Ağrı temaslarının ardından beraberindekilerle Iğdır'a geçen Arslan, Melekli beldesini ziyaret etti.

Belde belediyesi önünde düzenlenen programda halka hitap eden Arslan, bölgeye yapılan yatırımları anlattı.

Türkiye'de yapılan büyük projeleri bazı kesimlerin istemediğini söyleyen Arslan, şöyle konuştu:

"Köprüler, tüneller yapalım dedik ama gezi olaylarında birileri çıktı 'biz bunları istemiyoruz' dedi. İstanbul'da yeni havalimanı yapıyoruz, milletimizin ve memleketimizin faydasına ama birileri o zaman 'biz istemiyoruz' dedi. Çünkü dış güçler Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemiyordu. Bu proje de, Türkiye'nin büyümesine fayda sağlayacağı için o projeleri de istemiyoruz dediler. Birileri onlara maşalık etti ve gezi olayları, 17-25 Aralık olayları çıktı. Dış güçler baktılar ki, bunlar da Türkiye ile baş edemiyorlar, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütünü başımıza bela ettiler. Allah sizlerden razı olsun, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Iğdır'da da milletimiz dimdik durdu."

Milletin bin yıldır aynı coğrafyada kardeş olarak yaşadığını ifade eden Arslan, bundan sonra da kardeş olarak yaşayacaklarını ve nifak tohumu sokmaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Arslan, "Terör örgütleri biliyorlar ki Türkiye güçlenecek, Türkiye hedeflerine daha sağlam adımlarla yürüyecek, onları bitirecek. Dış güçler, 'Türkiye'de biz artık bu büyüyen, gelişen Türkiye'yle baş edemeyiz' diyor. Bu coğrafyada hep at oynattılar. Kendi menfaatleri doğrultusunda Irak'ı, Suriye'yi, Lübnan'ı birbirine düşürdüler. Çünkü istiyorlar ki bu coğrafya onların menfaatine göre davransın. Baktılar ki Türk insanı birbirine düşmüyor, Türkiye'nin bütün renkleri 'biz kardeşiz' diyor, onlara hizmet etmiyor. Onun için de artık aleni bir biçimde çalışıyorlar." diye konuştu.

Arslan, Kars-Iğdır, Dilucu-Nahçıvan demiryolu projesinin tamamlandığını hatırlattı.

"Avrupa'dan gelen bir trenin Kars'tan Iğdır'a gelmesi, Iğdır Dilucu'ndan Nahçıvan'dan Orta Asya'ya gitmesi... Iğdır'a, memlekete faydası olacak bundan hiç şüphe yok." diyen Arslan, şunları kaydetti:

"Biz Azerbaycan ve Nahçıvan'la diyoruz ki 'biz bir millet, iki devletiz.' Bunu biz söylemiyoruz, bunu Allah mekanını cennet eylesin Haydar Aliyev söyledi. Yine Allah mekanını cennet eylesin Atatürk diyor ki, 'Azerbaycan'da bir Azeri kardeşimin ayağına diken batarsa burada benim kalbim acır.' Çok önemli iki laf. Dolayısıyla bu demiryolu bizi, Nahçıvan'ı, Azerbaycan'ı kardeşliğimizi pekiştireceği gibi hem onların daha güçlenebilmesi, hem bizim, hem onların ticaretinin gelişmişliğinin artmasının da bir göstergesidir. O yüzden Kars-Iğdır, Dilucu-Nahçıvan demiryolunu çok çok önemsiyoruz. Projede bitti, Azerbaycan'la da görüşüyoruz. İnşallah sıra artık onun yapımında."