Logo

TÜRKİYE LOJİSTİK BİR GÜÇ OLMA YOLUNDA ÇOK HIZLI İLERLİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu A Haber’e verdiği özel röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen Amasya Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Ayasofya Camiinde 86 yıl sonra yaşanan muhteşem günün ardından şehzadeler şehri Amasya’ya geldiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, çevre yolu ile daha önce şehir içinden geçen şehirlerarası trafiğin tamamen Amasya dışına alınacağını ve Amasya trafiğinin rahatlatılacağını söyledi.

 

Dağları Tepeleri Yol Olarak Geçtik

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının projelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu,  ‘’ Bu projeler şehirlerimize hem yakıt hem zaman tasarrufu olarak müthiş bir katkı sağlıyorlar. Karbon emisyonunu düşürmemiz halkımızın yaşam kalitesine ve çevreye olan duyarlılığımızı gösteriyor.  11,3 kilometrelik Amasya çevre yolu da şehir içindeki trafik sıkışıklığını tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca yolu da 2 kilometre kısaltıyor. Adeta yaşam olarak Amasyalılara çok büyük bir değer katacak. Yani öyle bir yol yaptık ki adeta dağları, tepeleri yol olarak geçtik, yani aşılmaz dağları tünellerle, aşılmaz viyadükleri köprülerle geçiyoruz. Ve bunlar ne için yapılıyor? Tamamen halkımıza, vatandaşımıza hizmet için yapılıyor.’’ dedi.

 

Tamamen çevreye duyarlı projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, ekolojik hayatı korumak ve geliştirmenin en büyük çabaları olduğunu ifade etti. Bakan Karaismailoğlu,  bir taraftan vatandaşların yaşam kalitesini yükselten projeler gerçekleştirilirken diğer yandan ekolojik hayatı da etkilememek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

 

-         5 Yıl İçerisinde 5500 Kilometre Hızlı Tren Yolu Hedefliyoruz

 

Tren yolları ile ilgili gelen bir soru üzerine, tren yollarının yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığı ve lojistik açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Biliyorsunuz daha birkaç yıl önce hızlı trenle ülkemiz tanıştı, yani önümüzdeki 3 yıl içerisinde 3500 kilometre hızlı hattımızı çıkaracağız, peşinden de 5 yıl içerisinde 5500 kilometre hızlı tren hedefliyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

Sözlerine şu şekilde devam eden Adil Karaismailoğlu, ‘’Yine bizim eski konvansiyonel hatlarda da muazzam bir çalışma var, hem eski hatları yeniliyoruz, hem yeni lojistik hatlar oluşturuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl sonrasında da 18 bin kilometre demir yolunu planlıyoruz. Şu andaki en büyük hedefimiz,  hızlı tren hatları ile halkımızın ulaşım konforunu artırmak. Bir taraftan da lojistik olarak da bütün limanları, sanayi bölgelerini ana hatlara bağlayıp entegrasyonu sağlayıp lojistik bir güç olma yolunda ülkemiz çok hızlı ilerliyor.’’ diye konuştu.

 

Kurban Bayramı hakkında da mesajlar veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Lütfen hızlı demir yollarını kullanalım, uçaklarımızı kullanalım, ama başka çaremiz yoksa otomobilimizi kullandığımızda da mutlaka dikkatli olalım, dinlenelim, bayramı bayram olarak geçirelim. ‘’ dedi.

Haberin Videosu