Logo

Türkiye’nin deniz üzerine ikinci havalimanının temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Artvin Havalimanı’nın temel atma törenine video konferans ile bağlandı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu projenin, Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olacağına işaret ederek, projenin 2021 sonu, 2022 başı gibi hizmete gireceğinin altını çizdi. Yüklenici firmalara açılış tarihini öne çekmeleri halinde hem kendilerinin hem de hemşerilerinin mutlu olacağını söylediklerini aktaran Erdoğan, tüm temennilerinin en iyi şekilde eserin tamamlanması olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Bizim ülkemizi 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonlarına taşımak gibi bir derdimiz ve gayemiz var” dedi.

 

“Dünya ile rekabet edecek havalimanları yapıyoruz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Havayolu halkın yolu olsun" talimatı üzerine, 25 olan havalimanı sayısını 55'e, 35 milyon olan yolcu sayısını da 185 milyona çıkardıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bununla yetinmeyin, dünya ile rekabet edecek bir havalimanı yapın" dediğini de aktaran Arslan, "Evet, biz de dünya ile rekabet edecek havalimanlarını yapıyoruz.. Bakınız Yeni İstanbul Havalimanı da dostların gıpta ile izlediği ama ne yazık ki, bizi istemeyenlerin kıskançlıkla bazen de çelme takma amaçlı izlediği bir havalimanı. Bu dev proje de ediyor" dedi.

 

6 havalimanında çalışmalar sürüyor

Arslan, Erdoğan'ın ülkenin batısında dünya havalimanı yapılırken ülkenin doğusunda, en kuzeyinde Rize ve Artvin'e hizmet edecek denizde bir havalimanı talimatının da olduğunu anımsatarak, havalimanı altyapısı için 85 milyon ton taş dolgu yapılacağını bildirdi. Rize Artvin Havalimanının, dünyada konvansiyonel havalimanları için gereken 3 bine 45 metrelik bir piste sahip olacağını ve yılda üç milyon yolcuya hizmet edeceğini ifade eden Arslan, toplam kapalı alanın ise yaklaşık 40 bin metrekare olacağını söyledi. Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde ülkenin her yerine havalimanlarını yaygınlaştırmak adına 6 havalimanın da çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Rize Artvin Havalimanı’nın temeli atıldı.