Logo

TÜRKİYE’NİN EN UZUN 4. KÖPRÜSÜ ADANA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ AÇILDI

Türkiye'nin en uzun 4. köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısı ile açıldı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün açılışında konuştu, “1700 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun 4. köprüsü olarak tarihe geçen Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile ülkemizin önemli projelerinden birini daha başarıyla tamamlamanın gurunu yaşıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız dev eserlerimizle, milletimize hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımı sunarken; Türkiye Yüzyılı’nın üzerinde yükseleceği büyük ve güçlü Türkiye’nin altyapısını da inşa ediyoruz” dedi.

 

YENİ HAYALLER KURMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

 

Çarşamba günü Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nı açtıklarını dile getiren Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Dün de Milli Elektrikli Trenimiz de yolculu işletmeye başladık. Bugün de Seyhan Nehri’nin üzerinde gerdanlık gibi parlayan, Akdeniz’in incisi güzel Adana’mızı dev bir esere kavuşturuyoruz. Liderliğinizde eser ve hizmet fırtınamız devam edecek; 3 Mayıs’ta da yine liderliğinizde Trabzon’da yeni Zigana Tüneli’mizi açacağız. Nice dev hizmet ve eser de açılmak için sırasını bekliyor olacak. Bizim için durmak yok. Liderliğinizde, ülkemizi dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasında hak ettiği yere yerleştirecek, Türkiye’ye ulaştırma alanında çağ atlatan nice dev eserlere imza atmaya devam edeceğiz. Yeni hayaller kurmaktan ve milletimiz için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin en bereketli toprakları Çukurova’nın kalbinde yer alan Adana, tarımsal ve sınai üretimiyle bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.”

 

ADANA’YI CHP ZİHNİYETİNİN İNSAFINA BIRAKMADIK

 

Hızla büyüyen şehrin nüfusunun 2 milyonu aştığını ve araç sahipliğinin de önemli ölçüde arttığını belirten Karaismailoğlu, “Bu nedenle Adana’nın şehir içi trafiği için çok önemli olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 2019 yerel seçimleri öncesi başlanmış; ancak, CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi köprünün yapımını durdurmuştu. Adanalılar için son derece önemli olan köprü projesini talimatlarınızla devraldık ve tamamladık. Adana ve Adanalıları CHP zihniyetinin insafına bırakmadık. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hizmete girmesiyle, şehrin kuzey bölgesindeki trafik yoğunluğunda büyük bir azalma olacak” ifadelerini kullandı

 

KESİNTİSİZ BAĞLANTI SAĞLANACAK

 

Stadyum, üniversiteler, şehir hastanesi ve mevcut Adana-Mersin Otoyolu'na kesintisiz bağlantı sağlanacağına işaret eden Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’yi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek, milletin hak ettiği dev projeleri devlet aklıyla planladıklarını, inşa ettiklerini ve dünyanın hizmetine sunduklarını söyledi.

 

Karaismailoğlu, “Ülkemizin eşsiz coğrafi konumundan da yararlanarak; lojistikte küresel ve bölgesel bir merkez haline gelmek, cumhurbaşkanımızın vizyonu ışığında karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu ve haberleşme ağımızı; ekonomik, etkin, verimli, emniyetli, çevreye duyarlı ve afetlere dayanıklı şekilde daha da geliştirmek, temel önceliğimizdir. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz ulaşım yatırımlarının meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’ye adanmış bu yolculuğumuzu, 14 Mayıs sonrasında da sizin liderliğinizde, Türkiye sevdasıyla, ülkemizin her karışı için aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Fotoğraflar