Logo

TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK BAYRAK DİREĞİNDE, EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞINI DAİMA DALGALANDIRACAĞIZ

İstanbul'da Çamlıca Tepesi'ne dikilen 111 metre yüksekliğindeki en büyük bayrak direğine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle devasa Türk bayrağı çekildi.

 

 

Karaismailoğlu, “İstiklalimizin ve istikbalimizin simgesi olan bayrağımızı, dünyanın gözbebeği İstanbul’umuzun en güzide yerlerinden olan Çamlıca Tepesi’ne bütün ihtişamıyla dikmenin mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 111 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek bayrak direğinde yaklaşık bin m2 büyüklüğünde en büyük Türk bayrağını dalgalandıracağız” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, İstanbul'da Çamlıca Tepesi'ne dikilen 111 metre yüksekliğindeki en büyük bayrak direğine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle devasa Türk bayrağı çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada açılışını yapacağımız ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı 2053 vizyonun sembolü olarak çocuklarımıza armağan ediyoruz” derken; Bakan Karaismailoğlu, “Aziz İstanbul’un pek çok yerinden görülebilecek bu dev al bayrak, sonsuzluğa uzanan cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın en güzel nişanesi olacaktır” dedi.

 

 

- “Vatanımızın her noktasına, millet sevgisi ve vatan aşkı ile hizmetlerimizi taşıyoruz”

 

Bakan Karaismailoğlu, 101 Yıl önce bugün milli iradesinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını belirterek;  Kurtuluş Savaşında şehit düşen, gazi olan ebediyete intikal etmiş tüm değerleri minnetle andıklarını kaydetti.

Karaismailoğlu, “Bir kutsal emanet gibi biz de vatanımızın her noktasına, millet sevgisi ve vatan aşkı ile hizmetlerimizi taşıyoruz. Vatanımızı yüceltmek için durmadan, çalışıyor, üretiyor ve geleceğimizi Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine en uygun şekilde inşa ediyoruz”  ifadelerine yer verdi. 

 

 

- “Türkiye’nin en yüksek bayrak direğinde en büyük Türk bayrağını dalgalandıracağız”

 

Dünyanın en anlamlı, en güzel, en şanlı bayrağı altında birleşmiş bir millet olarak, bugün bir başka coşkuyu daha paylaştıklarını dilen getiren Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“111 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek bayrak direğinde yaklaşık bin m2 büyüklüğünde en büyük Türk bayrağını dalgalandıracağız.  Aziz İstanbul’un pek çok yerinden görülebilecek bu dev al bayrak, sonsuzluğa uzanan cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın en güzel nişanesi olacaktır. Çamlıca Kulemizin inşasını tamamladıktan sonra, antenlerin meydana getirdiği görüntü kirliliğinden temizlediğimiz Çamlıca, dünya döndükçe şanlı bayrağımıza ev sahipliği yapacaktır.  Sayın Cumhurbaşkanım, bu güzel ve coşkulu bayram gününde bizlerle birlikte olduğunuz için şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

 

 

-Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı,  2053 vizyonuyla çocuklarımıza armağan ediyoruz”

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda müstesna bir eseri İstanbul'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“100. Yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizi her alanda büyüterek ve güçlendirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın gayreti içinde 19 yıldır ülkemizi 2023 hedefleri ile buluşturmanın mücadelesini veriyoruz.  Çocuklarımızın da 2053 vizyonuyla teslim aldıkları emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.  Bugün burada açılışını yapacağımız ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı işte bu vizyonun sembolü olarak çocuklarımıza armağan ediyoruz. Türkiye'de bundan daha büyük bir bayrak direği yok. İstanbul'a tüm bu güzellikleri kazandırmış olmaktan ülkem ve milletim adına gurur duyuyorum.  Bu eserlerin inşasında emeği geçen başta Ulaştırma Bakanıma ve bunun yanında mimarından, mühendisine kadar hepsini tebrik ediyorum.”

Fotoğraflar