Logo

Türkmenistan Devlet Başkanı, Bakan Arslan’ı Kabul Etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı kabul etti. Devlet Başkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Bakan Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek, Türkiye Cumhuriyeti olarak Türkmenistan ile olan kardeşlik ve dostane münasebetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, aynı zamanda Türkmenistan’ın Türkiye ile olan münasebetlerine değer verdiklerini kaydederek, son yıllarda iki ülke ilişkilerinin yeni seviyelere ulaştığını belirtti. Türkmenistan Devlet Başkanı, iki ülke ilişkilerinin son sürat gelişmesinde Türkmen ve Türk halklarının arasındaki tarihi ve kültürel bağların büyük rol oynadığını ifade etti.

Söz konusu kabulde, taraflar iki ülkenin coğrafi konumu itibariyle ulaştırma alanındaki işbirliği alanlarını değerlendirdi. Türkmenistan Devlet Başkanı, Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ulaştırma sektöründeki verimli işbirliğinin  küresel anlamda büyük önem arzettiğini kaydetti. Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, Doğu-Batı ve Kuzey-Güney yönünde ulaştırma koridorlarının kurulması için bütün imkanlara sahip olduklarını söyledi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, 17 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Aşkabat Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binasının açılış törenine Bakan Arslan’ı bizzat davet etti.

Ayrıca Aşkabat’ta Kasım ayında Ulaştırma konulu Uluslararası Konferansın düzenleneceğini ve söz konusu foruma Türkiye Cumhuriyeti devlet yetkililerini de davet etti.

Türk işadamlarının Türkmenistan’daki kapsamlı sosyo-ekonomik kalkınma programının hayata geçirilmesi için büyük katkı sağladığını kaydeden Bakan Ahmet Arslan, Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’a Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.