Logo

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: “12. ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME ŞURASI BÜYÜK BİR YATIRIM HAMLESİNİN İŞARET FİŞEĞİ”

55 farklı ülkeden üst düzey katılımcının yer alacağı 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nın hazırlıkları tamamlanmak üzere. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şura’nın yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyma fırsatı sunacağını belirtti ve “12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nı özellikle Türkiye’nin dış ticaret hedeflerini destekleyecek büyük bir yatırım hamlesinin işaret fişeği olarak görmelisiniz” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası öncesinde Atatürk Havalimanı etkinlik merkezinde incelemelerde bulundu.

İnceleme sonrasında basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, “6-7-8 Ekim tarihlerinde Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi’nde geleceğin ulaşım ve haberleşme sistemleri ile politikalarını uluslararası düzeyde masaya yatıracağımız 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nı gerçekleştireceğiz. ‘Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme’ odağında ele alacağımız 12. Şurada dünyada gelişmenin itici gücü ulaştırma ve haberleşme yatırımlarını konuşacağız” dedi.

 

TÜRKİYE, BÖLGESEL BİR EKONOMİK LİDER OLMANIN EŞİĞİNDE

 

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin her noktasına aynı kalitede, aynı standartta, aynı hızda, aynı konforda, bölgesel farklılık olmaksızın emniyetli ulaşım ve iletişim hususunda var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hizmet siyasetine sarılarak, yapamadıklarımızın değil, hayata geçirdiğimiz hizmetleri milletimize duyurmaya devam edeceğiz. Sadece ülke içerisinde değil, uluslararası koridorlar aracılığıyla da çok modlu ulaşım bağlantıları oluşturarak kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaştırma altyapıları tesis etmek üzere de çok ciddi projeleri hayata geçirdik. Büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle 19 yıl içerisinde küresel ölçekli dev ulaşım projelerini halkımız ve dünyanın hizmetine sunduk. Son 19 yıl içinde siyasi istikrar ve kararlı politikalar sayesinde ulaşım ve iletişim alanında geçmişin açıklarını hızla kapatacak yatırımlarımız sayesinde Türkiyemizi öncü ülkeler arasına adını yazdırdık. Avrasya bölgesinin merkezinde ve Yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan ülkemiz, küresel ticaretin seyrini belirleyecek bölgesel bir ekonomik lider olmanın da eşiğindedir.”

 

55 FARKLI ÜLKEDEN ÜST DÜZEY KONUŞMACILAR YER ALACAK

 

Gerçekleştirilecek 12’nci Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nın yeni hedefler, yeni vizyonlar ortaya koyma fırsatı sunacağını vurgulayan Karaismailoğlu, Şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve haberleşme olmak üzere toplam 5 sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı paneller gerçekleştirileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “55 farklı ülkeden konuk olarak ağırlayacağımız Ulaştırma Bakanları ve Bakan Yardımcılarının katılım göstereceği kapalı oturumlar yaparak; dünyayı değiştirebilecek mega ulaşım projeleri, Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve küresel tedarik zincirlerin yeni standartlarının belirlenmesi, bütünsel kalkınmayı sağlayacak ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi ve ülkelere etkisi konularında sektördeki iş birliği fırsatlarını, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız. 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nı özellikle Türkiye’nin dış ticaret hedeflerini destekleyecek büyük bir yatırım hamlesinin işaret fişeği olarak görmelisiniz” diye konuştu.

 

AÇIĞA ÇIKMAMIŞ İHTİYAÇLARI PLANLAMALARIMIZA DAHA FAZLA DÂHİL EDİYORUZ

 

Şura’dan çıkan sonuçlar ve akabinde alınacak kararların ulaşım ve haberleşme sektörleri ile ekonomi başta olmak üzere her alanda gelişmenin en önemli dinamikleri olacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkemizin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında yeni yol haritamızı çizecek olan Türkiye Ulaştırma Politikasını ortaya koyacak. Daha önce ulaşım ve haberleşme sektörlerindeki temel belirleyicileri; halihazırdaki ihtiyaçlar, beklentiler ve bunların itici gücü olan hedefler olarak sıralıyorduk. Artık değişen dünyamıza paralel olarak yeni trendleri yakından takip ederek belirliyoruz. Her çalışmamızı vizyoner bir bakış açısıyla, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamiklerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Bu dinamikler ile yeni, etkin ve dünyayı bu coğrafyaya entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir süreç içerisindeyiz. Yeni dönüşüm sürecinde açığa çıkmamış ihtiyaçları planlamalarımıza daha fazla dahil ediyoruz. 3 gün sürecek 12.Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile bu hedeflerimize ulaşacak politika ve stratejileri konusunda uzman yerli yabancı üst düzey yöneticileri, bilim insanlarını, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerini bir araya getireceğiz. Bölgemizin ve dünyanın içinde bulunduğu durumu değerlendirerek,  55 ülkeden gelecek olan mevkidaşlarımızla, alanında uzman yerli ve yabancı katılımcılarımızla uluslararası ve bölgesel ulaşım, iletişim politikaları ve geleceğe yönelik fırsatları belirleyeceğiz ve iş birliği vizyonumuzu da ortaya koyma fırsatı bulacağız.”

 

100 FİRMA KATILACAK

 

Türkiye’nin alanında en önemli ve kapsamlı etkinliği olan 12. Şura’yı en iyi şekilde gerçekleştirmek için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı’nı adeta bir etkinlik merkezine dönüştürdüklerini kaydetti.  Etkinlik Merkezi hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “15 bin m2 kapalı alanı, 3 bin 500 m2’lik bina dışına yapılan özel üretim sergi alanı olmak üzere toplamda 35 bin m2’lik bir alanda gerçekleştirilecek Şura için 100 firma katılım gösterecek. 8 farklı salonda eş zamanlı toplantılar gerçekleştirilecek olan Şura için aynı zamanda bin kişilik bir oditoryum inşa ediliyor.  Şura kapsamında bir etkinlik merkezine dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nda, yerli ve yabancı katılımcılarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Söz konusu şuramızda gerçekleşecek fikir teatilerinin önümüzdeki süreçte yeni ufuklara doğru yol alınmasına çok önemli katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar