Logo

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU’NDAN TEKİRDAĞ KAPAKLILARA İKİ MÜJDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ Kapaklılara iki önemli müjde verdi. Ekim ayında Hayrabolu-Tekirdağ Yolu Projesi’nin 7 kilometrelik kısmının daha tamamlanarak trafiğe açılacağını bildiren Karaismailoğlu, ayrıca kent içi trafik sorununu azaltmak amacıyla Kapaklı Kavşağı Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ Kapaklı AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Bakanlık olarak havada, karada, demiryollarında bazılarının hayal bile edemediği projeleri hizmete sunduklarını kaydeden Karaismailoğlu, vatandaşların çok daha iyilerine layık olduğunu vurguladı.

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, 18 Mart’ta açılışı planlanan Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Yoluyla   birlikte dünyanın en önemli projelerini Türkiye’ye kazandırmış olacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, bu projelerin Türkiye’ye hareketlilik ve bereketlilik getirdiğini söyledi.

Karaismailoğlu, yapılan projelerin hem zamandan hem yakıttan kazanç sağladığı gibi dolaylı olarak bölgenin ekonomisine, istihdamına, üretimine ve turizmine katkıları olduğuna vurgu yaptı.

 

HAYRABOLU-TEKİRDAĞ YOLU YAPIM ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

 

Tekirdağ’ın Trakya’nın Marmara ve Karadeniz’e açılan penceresi olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, Tekirdağ’ın ulaşım ağının gelişmesine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Türkiye’nin Avrupa’ya bağlantısını sağlayan uluslararası yol güzergahı üzerinde bulunan Tekirdağ’ın ulaşımını yüksek standartlı bir yol ağı ile sağladıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda Hayrabolu-Tekirdağ Yolu yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hayrabolu-Tekirdağ Yolu, Hayrabolu’yu çevre yolu olarak geçen Alpullu-Malkara yolundaki Hayrabolu Köprülü Kavşağı’ndan başlayarak, Tekirdağ Çevre Yolu’na bağlanacaktır. 2x1 standardında, 7 metre genişliğinde ki mevcut yol 2x2 şeritli BSK kaplamalı bölünmüş yol haline gelecektir. Toplam uzunluğu 46 kilometre olan yolumuzun bugüne kadar 13 kilometresini bölünmüş yol olarak tamamlayarak trafiğe açtık. Önümüzdeki Ekim ayı içerisinde 7 kilometre daha tamamlayarak trafiğe açacağız.”

Bu yolun toplam proje bedelinin 960 milyon Lira olduğunu belirten Karaismailoğlu, “2020 sonu itibariyle 470 milyon ve 2021 yılında ise 223 milyonluk imalat gerçekleştirerek toplamda 693 Milyon Lira harcadık. Projenin tamamı bittiğinde, Tekirdağ Limanı ile yöredeki sanayi bölgelerinin Kapıkule’ye ulaşımı kolaylaşacak, bölgedeki ticaret hacmi artacak ve Tekirdağ ili sosyo-ekonomik kazanımlar elde edecektir. Yol kullanıcılarına çok daha güvenli bir ulaşım imkanı tesis edilecek” dedi.

  

KAPAKLI KAVŞAĞI PROJESİ KENT İÇİ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK

 

Bir diğer önemli projenin de kent içi trafik sorununu azaltmak amacıyla hayata geçirilen Kapaklı Kavşağı Projesi olduğunu açıklayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “En geniş açıklığı 54 metre olacak şekilde 5 açıklıklı Ard Germe Köprü olarak inşa edilecek ve toplam uzunluğu 250 metre olacak. Bu projemizin yaklaşık maliyeti 100 Milyon Lira. 26 Temmuz’da ihalesini gerçekleştirdik. Bu hafta içerisinde de kesinleşen ihale kararını yüklenicilere bildireceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyük bir projeden bahsettiklerini kaydeden Karaismailoğlu, “Buna paralel olarak yoğunluk yaşayacağız ama inşaat süresinde yaşanacak olan trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif çözümler üreteceğiz.  Canı gönülden inanıyorum ki proje tamamlandığında Kapaklı ’ya büyük değer katacak ve Kapaklı’nın simge yapılarından biri olacak” diye konuştu.

 

AFETLERİN ÜSTESİNDEN KISA SÜREDE ÜSTESİNDEN GELDİK

 

Türkiye’nin bu yaz afetlerle uğraştığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bu afetlere müdahalenin Türkiye’nin büyüklüğünü gösterdiğini kaydetti. Bu afetlerin üstesinden kısa sürede üstesinden kalkıldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, “Hatta afetin ilk günlerinde yaşamı idame ettirdik. Bu ülkemizin son 19 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gelmiş olduğu seviyeyi göstermiştir. Bunun başka izahı yoktur. Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye verdiği vizyon, bu ülkeye katkıları bütün dünya tarafından taktir edilmektedir” dedi.   

19 yılda ulaşım sektöründe büyük başarılar kazanıldığını da dile getiren Karaismailoğlu, bu başarılar sonrasında bütün dünyaya mühendislik ve müteahhitlik ihraç edildiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kapaklı AK Parti İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından esnafla bir süre sohbet etti. Karaismailoğlu, daha sonra Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile MHP Kapaklı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Fotoğraflar