Logo

ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: PROJELERİMİZİN BİRİNİ BİTİRİYOR, BİRİNE BAŞLIYORUZ


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olarak planlanan 28,4 km’lik projenin kavşak düzenlemeleriyle birlikte bitirilmesiyle, güzergahtaki trafik yoğunluğunun ciddi manada azalacağına dikkati çekti ve “Ankara'da projelerimiz, çalışmalarımız bitmiyor. Önümüzdeki hafta Nallıhan, sonraki hafta Akyurt, ondan sonra Kızılcahamam. Projelerimiz bir bir geliyor. Birini bitiriyor, birine başlıyoruz” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan Yolu kapsamında inşa edilen Aydın, Yazıbeyli ve Saray Köprülü Kavşakları açılış törenine katıldı.


Türkiye’nin, artık yatırımların kağnı hızıyla yapıldığı, karar alma süreçlerinin bir türlü tamamlanamadığı dönemleri geride bıraktığını ifade eden Karaismailoğlu, “Ülkemiz her alanda büyüyen, birbirinden önemli projeleri hayata geçiren, yaptığı yatırımlarla sadece bölgesinde değil, küresel planda ana oyun kuruculardan biri haline geldi. Projelerimizle, istihdama, ticarete, ekonomiye destek oluyor; gençlere iş, hanelere aş, halkımıza refah taşıyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın, ‘Yol Medeniyettir’ diyerek bizlere açtığı müreffeh yolda, vatanımıza ve milletimize kar kış demeden hizmet vermeyi sürdürmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.


Merkezine bütünsel kalkınmayı alan, mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen, yeni ve etkin bir politikayı hayata geçirdiklerini kaydeden Karaismailoğlu, her yıl belirlenen yol haritasıyla yapılan binlerce kilometre yolla, köprüyle, viyadükle Türkiye’nin her bir köşesini ulaşılır kıldıklarını söyledi.



BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 28 BİN 260 KM’YE ÇIKARDIK


“2003 yılı sonrasında Cumhurbaşkanımızın liderliği ile çok büyük işlere imza attık” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 260 kilometrenin üzerine çıkardıklarını kaydetti.


Bin 714 kilometre olan otoyol uzunluğuna bin 809 kilometre daha eklediklerini ve 3 bin 532 kilometreye ulaştırdıklarını kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle devam etti:

“Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle aştık. 50 kilometre olan toplam tünel uzunluğumuzu ise 617 kilometreye yükselttik. Yurdumuzun geleceğine ışık tutacak, ülkemizi yarınlara taşıyacak çok önemli projelerimize devam ediyoruz. Birilerinin ülkemizi karıştırmak, yatırımların önünü kesmek için ektiği nifak tohumlarına inat; Ülkemiz için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyor, birlikte kalkınıyoruz”



PROJEMİZDE 10 ADET KÖPRÜLÜ, 2 ADET HEMZEMİN KAVŞAK YER ALIYOR


Bunları başarmanın, halkına en iyi hizmeti götürmenin, Türkiye’nin kalkınmasına katkı, geleceğine ışık tutmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ne birliğimizden ve kardeşliğimizden ne de hizmet siyasetimizden bizi alıkoyamayacaklar! Yıllardır olduğu gibi; yurdun her noktasına, şehir demeden, köy demeden ekonomik canlılığı, üretimi, istihdamı, eğitimi, sağlığı, sosyal ve kültürel gelişmeyi taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 


Bu başarılı yatırımlardan Ankara’nın da hak ettiği payı aldığının altını çizen Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan Yolu Projesi’nin de bu aklın ürünü olduğunu söyledi. Kahramankazan ilçesinin son yıllardaki sanayi yatırımları ile gün geçtikçe büyüdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Türk Havacılık ve Uzay Sanayii başta olmak üzere pek çok sanayi kuruluşu burada bulunuyor. Özellikle Ankara Lojistik Üssü’nün de kurulmasından sonra; Ankara’nın ithalat, ihracat, transit ve iç lojistik ihtiyaçlarının etkin karşılanması daha da önem kazandı. Bu nedenle, günübirlik seyahatlerin de etkisiyle trafikte yaşanan yoğunluğun rahatlatılması için 2x2 şeritli BSK kaplamalı bölünmüş yol standardındaki Ankara-Kahramankazan Yolu’nun 28,4 km’lik kesimini, 2x3 şeritli olarak yeniden projelendirdik ve çalışmalara başladık. Ankara Çevre Otoyolu’ndan başlayarak Kahramankazan ilçesi çıkışında sona eren projemizde 10 adet köprülü, 2 adet hemzemin kavşak yer alıyor. Bugün açılışlarını yaptığımız 152 metre uzunluğundaki Saray Köprülü kavşağı ve her biri 122 metre uzunluğunda olan Aydın ve Yazıbeyli Kavşakları ile 4,1 kilometre 2x3 şeritli kesimin yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Ankara'da projelerimiz, çalışmalarımız bitmiyor, önümüzdeki hafta Nallıhan, sonraki hafta Akyurt, ondan sonra Kızılcahamam. Projelerimiz bir bir geliyor. Birini bitiriyor, birine başlıyoruz. Halkımızın, milletimizin yaşamını kolaylaştırıp, yaşam kalitesini yükseltiyoruz.”



SEYAHATLER DAHA EMNİYETLİ VE KONFORLU GERÇEKLEŞECEK


İllerin sanayi gelirlerini geliştirmenin yatırımlarla, çalışmayla mümkün olduğunu dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bunun en güzel örneklerini Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu, Ankara Niğde Akıllı Otoyolu gibi büyük projelerden bildiklerini söyledi.


Kahramankazan karayolu yatırımının tamamlanması ile Ankara ve çevre illerin daha da gelişeceğine vurgu yapan Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“3 şerit gidiş 3 şerit geliş olarak planladığımız 28,4 km’lik projemiz kavşak düzenlemeleriyle birlikte bitirilmesiyle, güzergahtaki trafik yoğunluğu da ciddi manada azalacak ve seyahatler daha emniyetli ve konforlu gerçekleşecek. Transit trafiğin bölgeden geçişinde yaşanan gecikmeler, yerleşim bölgesi geçişlerinde ve dönüşlerde trafik yoğunluğundan kaynaklanan kaza riski de ortadan kalkacak. Tali yol bağlantı noktaları da köprülü kavşaklarla transit geçişe uygun hale gelecek. En önemlisi ise, sanayi merkezlerinin kalbi haline gelen Kahramankazan’ın Ankara’nın diğer sanayi bölgeleri ile ulaşımı kolaylaşacak.”



YILLIK TOPLAM 227 MİLYON TL TASARRUF EDİLECEK


Zamandan 200 milyon TL, akaryakıttan 27 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 227 milyon TL tasarruf edileceğini bildiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, tüm projelerde azami özen gösterilen karbon salınımının da 10 bin 754 ton azaltılacağını kaydetti. 


Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ankara için, Türkiye için, millet için durmadan, yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde emin adımlarla yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz.”

Fotoğraflar