Logo

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI OLARAK PROJELERİMİZİ HAZIRLADIK.”

Bakan Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.

  

Karaismailoğlu, “Bölgeyi ilgilendiren, Çatalzeytin Türkeli yani Kastamonu’yu Sinop’a bağlayan afet nedeniyle köprümüz ortadan yok oldu. Bölgede daha önce planladığımız projeleri bir an önce hayata geçirmek için planlamalarımızı yaptık ve onlara başlıyoruz. Çatalzeytin Kastamonu yolu, Bozkurt Kastamonu yolu öncelikle buradan başlıyoruz “dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, sel afetinin yaşandığı bölgede 2 ay içerisinde kalıcı köprüleri tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

 

 

-“Bozkurt’ta hummalı bir çalışma yürütülüyor.”

 

İncelemelerinin ardından değerlendirmede bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Afetin en çok etkilendiği Bozkurt’tayız şu anda. Bozkurt’ta hummalı bir çalışma yürütülüyor. Binlerce arkadaşımız binlerce iş makinesi ile devletimizin tüm bakanlıkları, devletimizin tüm kurumları, sivil toplum örgütleri, gönüllüler, topyekûn bir mücadele var. Yine devlet millet dayanışmasını önemli örneklerinden bir tanesini görüyoruz burada. Hayat yavaş yavaş normale dönüyor. İnşallah en kısa zamanda afet öncesi günlere döneceğiz” dedi.

 

 

-“Bölgede projeleri hayata geçirmek için planlamalarımızı yaptık ve onlara başlıyoruz”

 

Bölgede bakanlığa ait önemli çalışmalar olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde devam etti:

 

“Ulaştırma ve haberleşme alanında günlük ihtiyaçlar karşılandı. Çok önemli gelişmeler var bölgede, inşallah hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Bizlerde Ulaştırma Bakanlığı olarak ulaştırmaya ait projelerimizi hazırladık. Bir taraftan da imalatlarına başladık. Özellikle bölgeyi ilgilendiren, Çatalzeytin Türkeli yani Kastamonu’yu Sinop’a bağlayan afet nedeniyle köprümüz ortadan yok oldu. 24 saati bile bulmayan bir sürede geçici köprümüzü yaptık, araç geçişine açtık. Bununla birlikte bölgede daha önce planladığımız projeleri de bir an önce hayata geçirmek için planlamalarımızı yaptık ve onlara başlıyoruz. Çatalzeytin Kastamonu yolu, Bozkurt Kastamonu yolu öncelikle buradan başlıyoruz.”

 

 

- “Amacımız 2 ay gibi kısa bir sürede kalıcı köprülerimizi burada tamamlamak.”

 

Ulaşım yollarında da çalışmalara başlanacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Köprü imalatlarımız başladı, hızlıca devam ediyor. Amacımız 2 ay gibi kısa bir sürede kalıcı köprülerimizi burada tamamlamak. Bozkurt’ta devam eden çalışmalarımızın yanı sıra Şenpazar’da, Cide’de, Küre’de yine afetin tüm izlerini ortadan kaldırmak için hummalı bir çalışma var. Buralarda da geçici servis yollarımızı faaliyete aldık. Bundan sonrada amacımız buralarda kalıcı projelerimiz ve böyle olası afetlerde etkilenmeyecek projelerimizi biran önce bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. Bölgede incelemelerimiz devam ediyor. Artık bundan sonra planladığımız projeleri biran önce bitirilmesi için bütün arkadaşlarımızla birlikte artık konunun takipçisi olacağız. Bölgede bundan sonra da incelemelerimiz devam edecek” dedi.

 

İlk olarak AFAD Koordinasyon Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Karaismailoğlu, ardından afetin yaşandığı ilçe merkezini gezdi. Vatandaşlarla sohbet eden Karaismailoğlu, temizlik çalışmalarında görev alan personelle de görüştü.  Karaismailoğlu, Bozkurt'un ardından Abana ilçesinde de incelemelerde bulunarak; esnafını ziyaret etti. Karaismailoğlu daha sonra Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Fotoğraflar