Logo

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, görevi Feridun Bilgin'den devraldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, görevi Feridun Bilgin`den devraldı



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, görevi Feridun Bilgin'den devraldı.

Yıldırım: "Siyaset uzun soluklu bir iş, bu yolculukta bazen mola verilmesi gerekiyor, o molayı biz de verdik ve tekrar buradayız"

Bilgin: "Anayasa değişikliği yapılırken (seçim döneminde üç bakanın istifa etmesi) bu konunun öncelikle ele alınacağını düşünüyorum"

Bakanlıktaki devir teslim törenine katılan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Yıldırım'dan yerel seçim dolayısıyla görevi devraldığını anımsatarak, "Biz de onun gittiği yoldan çalışmalarımızı sürdürerek devam etmeye çalıştık" dedi.

Bu makamda görev yapmış 4 bakanın bir arada olmasının mutluluk verici bir tablo olduğunu belirten Elvan, Binali Yıldırım'a görevinde başarı diledi.

Türkiye'nin mega projelere imza atmaya devam edeceğini vurgulayan Elvan, "1 Kasım seçimlerinde milletimiz iradesini huzurdan, istikrardan, demokrasiden ve büyük mega projelerden yana kullanmıştır. Yeni süreçte bu 4 yıllık kesintisiz, seçimin yaşanmayacağı bu süreçte, Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecek" diye konuştu.

"Bayrak değişiminde bayrağı tekrar devraldık"

Bakanlığa gelişinde torunları tarafından karşılanan Yıldırım da bayrak değişiminde bayrağı tekrar devraldığını belirterek, siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu, bu yolculukta bazen mola verilmesi gerektiğini, o molayı da kendisinin de vererek, tekrar burada olduğunu söyledi.

Yaklaşık 11 yıl şantiyelerde ter döktükten sonra 1 Kasım öncesinde meydanlarda da ter dökerek bugünlere geldiklerini anlatan Yıldırım, AK Parti'nin bir neferi ve milletin hizmetkarı olarak ilk günden bugüne kadar ülkenin, milletin, insanın yüzünü güldürecek her türlü çalışmayı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Yıldırım, ulaştırma ve iletişim alanında Türkiye'ye çağ atlatan birçok projeye imza atan AK Parti hükümetlerinin bugünlere, millete hizmetlerinin sayesinde geldiğini, milletin duyduğu güven sayesinde yoluna devam ettiğini bildirdi.

Binali Yıldırım, kendisine güven duyarak bu görevi, şahsına tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Siyasette öngörülerin her zaman tutmadığını, Cumhuriyet tarihinde Ulaştırma Bakanlarının görev süresinin ortalama 8 ay olduğunu anlatan Yıldırım, "Sayın Feridun Bilgin 8,5 ay ortalamayı geçmiş vaziyette. Gördüğünüz gibi Ulaştırma Bakanlığı sadece yol yapmıyor bakan da yetiştiriyor" dedi.

Yıldırım, seçim dönemlerinde İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının istifa etmeleri uygulamasının en kısa sürede yapılacak yeni Anayasa'da dikkate alınarak yönetimde istikrarı sağlamanın mümkün olacağını kaydetti.

Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Yıldırım, görevi esnasında en büyük fedakarlığı yapan öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım'a, çocuklarına, torunlarına gerektiği kadar vakit ayıramadığı için onlara, gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin önünde önemli projeler ve işler olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Eğer bu millet, bu büyük desteği bize verdiyse, arkamızda dağ gibi durduysa bizim için hizmet artık teferruattır. Önemli olan milletin güvenidir, duası ve desteğidir. Aldığımız bu güçle, her sorunun üstesinden geleceğiz. Ülkemizde artık terör konuşulmasın istiyoruz, terörü Türkiye gündeminin en alt sıralarına indireceğiz. İşsizlikle savaşımız tüm hızıyla devam edecek. Bunu da büyük yatırımlarla yapacağız, büyük projelerde yapacağız ve Türkiye'yi büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için canla başla çalışacağız."

Yıldırım, Elvan ve Bilgin'e teşekkür etti.

"Görevi, Binali Yıldırım'a devretmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum"

Feridun Bilgin ise yaklaşık 8,5 ay önce Lütfi Elvan'dan devraldığı bakanlık görevini, Binali Yıldırım'a devretmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Görev aldığı süreç içinde ülkenin hem içeride hem de dışarıda önemli süreçlerden geçtiğini dile getiren Bilgin, iki genel seçim yapıldığını, iki dönem içinde bu görevi kendisine emanet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na saygı, hürmet ve minnetlerimi sundu.

Bakanlığın önemli yatırım ve projeleri bulunduğunu anlatan Bilgin, geleceğe dönük yapılacak projelerin tasarım aşamasında olduğunu kaydetti.

Üç bakanın seçim sürecinde görevlerini devretmesinin Türk demokrasisinin geldiği aşamaya dar geldiğini vurgulayan Bilgin, "Anayasa değişikliklerinin gündemimizde olduğu ülkemizde, bu çalışmalar yapılırken bu konunun öncelikle ele alınacağını düşünüyorum. Bir gereksiz uygulama olduğunu belirtmeyi arzu ederim. Çünkü Türk demokrasisinin ve siyasetinin geldiği aşama bu uygulamayı hak etmemektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bilgin, Yıldırım'a görevi devretti.

Fotoğraflar