Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Artvin'de Önemli Açıklamalarda Bulundu

ULAŞIM , SAVUNMA VE TEKNOLOJİ HAMLELERİ TÜRKİYEYİ BÖLGESİNDE ‘’LİDER ÜLKE’’ NOKTASINA TAŞIYOR

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün Artvin’de önemli açıklamalarda bulundu. Ulaştırma, haberleşme, altyapıda, savunmada, teknolojide gösterilen başarıların Türkiye’yi bölgesinde ‘’Lider Ülke’’ noktasına taşıdığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, 18 yıl önce ulaştırma ve haberleşmede başlatılan büyük atılımların bu büyüklüğe zemin hazırlamak, temel oluşturmak için olduğunu söyledi. Bugüne Kadar Artvin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için 8 milyar 639 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, 2003 yılına kadar 22 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 46 kilometreye çıkarıldığını aktardı. Rize- Artvin Havalimanı çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü bildiren Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Bölgesel bir havalimanı niteliğinde olan Rize-Artvin Havalimanı hem kent merkezlerinin hem de bu illerimizde bulunan turistik değer taşıyan ilçelerimizin gelişmesine katkı sağlayacak.  Daha da önemlisi Doğu Karadeniz bölgesine komşu ülkeler ile ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunacak.’’ İfadelerini kullandı.

 

-“ Yakın bir gelecekte dünyanın da en büyük ekonomilerinden biri haline geleceğiz’’

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün Artvin’e gitti. İlk olarak Artvin Valiliğini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu burada Artvin Valisi Yılmaz Doruk tarafından karşılandı. Şehirde devam eden projeler ile ilgili brifing alan Bakan Karaismailoğlu Valilik ziyaretinin ardından esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bakan Karaismailoğlu, vatandaşların taleplerini dikkatle dinledikten sonra PTT merkez şubesini ziyaret etti.

 

Daha sonra AK Parti Artvin İl Başkanlığına geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu burada önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye bakan herkesin güçlü ve çağı yakalamış bir ülke gördüğünü dile getiren Bakan Karaismailoğlu, ulaştırma, haberleşme, altyapıda, savunmada, teknolojide gösterilen başarıların Türkiye’yi bölgesinde ‘’Lider Ülke’’ noktasına taşıdığını kaydetti. Bakan Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

 

‘’ İnşallah yakın bir gelecekte dünyanın da en büyük ekonomilerinden biri haline geleceğiz. 18 yıl önce ulaştırma ve haberleşmede başlattığımız büyük atılım da bu büyüklüğe zemin hazırlamak, temel oluşturmak içindir. İnsan, yük ve data taşımacılığında yapabildiklerimiz bizi bölgemizde bir lojistik süper güç haline getirmektedir. Yeni İpek Yolu’nun ve doğu-batı, kuzey-güney ekseninde yeni ticaret rotalarının merkezindeyiz.  En gelişmiş ulaşım sistemleriyle bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz.’’

 

Bu coğrafyada yaşayan milyonlarca Müslümanla gönül bağlarının bulunduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Bugün, Suriye’ye, Libya’ya, Kıbrıs’a elimiz uzanıyorsa işte bu yüzden. Tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin sırtımıza yüklediği büyük sorumlulukların gereğini yapmaya çalışıyoruz. Olan bitenleri görmemek, duymamak, haykırmamak bize, ülkemize, milletimize yakışmaz. Bu mümkün değil. Kardeş devlet Azerbaycan’ın içinde bulunduğu durumu görmemek olabilir mi?  Biz bir millet iki devletiz. Her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkânlarımızla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız. Evvel Allah, bugün sahip olduğumuz güçle dostlarımıza güven verirken, düşmana korku salıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

-“Uluslararası koridorlar oluşturarak, kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaşım alt yapıları tesis ettik’’

 

Ulaştırma ve haberleşme altyapısının güçlü ve canlı bir ekonominin temel taşı olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, Sanayi, tarım, eğitim, sağlık ve iş olanaklarının ulaşım ile

 

Unutmamalıyız ki, ulaştırma ve haberleşme altyapısı güçlü ve canlı bir ekonominin temel taşıdır. Sanayi, tarım, eğitim, sağlık, iş olanakları, sosyal yaşamın ulaşım ile kaim olduğunu söyledi. Uluslararası koridorlar oluşturarak, kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaşım alt yapıları tesis ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, ‘’ Asya-Avrupa arasında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray ile İstanbul Boğazı üzerindeki geçiş sayısını 2’den 5’e çıkardık. İstanbul Havalimanı ile ülkemizi, küresel havacılığın merkez üslerinden biri haline getirdik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ve Marmaray’ı yaparak Londra’dan Pekin’e uzanan Demir İpek Yolu’nun hayata geçmesini sağladık. 1915 Çanakkale Köprüsü, Ankara-Niğde Otoyolu, Ankara-Sivas YHT Hattı, Filyos Limanı ve tamamlandığında Artvin’in de ayaklarını yerden kesecek Rize – Artvin Havalimanı gibi nice dev projemizin yapımına da başarıyla devam ediyoruz’’ diye konuştu.

 

-“Artvin’e 8 milyar 639 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi’’

 

Bugüne Kadar Artvin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için 8 milyar 639 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, 2003 yılına kadar 22 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 46 kilometreye çıkarıldığını aktardı. Artvin-Erzurum Ayrımı-Oltu-Olur Yolu, Borçka-Artvin Ayrımı-Murgul-Damar Yolu gibi proje tutarı 4 milyar 360 milyon olan 14 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Gün içerisinde bu projelerin en önemlilerinden biri olan 66,2 kilometre uzunluğundaki Yusufeli Barajı Relokasyon yollarında da incelemelerde bulunacağız. Bu projemizde Artvin’in eşsiz doğal güzelliklerini korumak hedefiyle 55 bin 800 metre yani yaklaşık 56 kilometre uzunluğunda 40 adet tünel yapıyoruz. Yine, proje kapsamında bin 761 metre uzunluğunda 17 adet köprü ve 8 bin 639 metre uzunluğunda açık kazı da mevcut. 55 bin 800 metre tünelin 55 bin 500 metrelik kısmını yani neredeyse tamamının tünel kazı ve destekleme işlerini bitirdik. 35 bin 715 metrelik kısmında yani yüzde 64’ünde tünel nihai kaplamasını tamamladık. Köprü imalatlarında da çok önemli aşamalar kaydettik ve yüzde 83 seviyelerinde imalatlarını bitirdik. Ayrıca 6 bin 100 metrelik yolun üst yapısını Bitümlü Sıcak Kaplama olarak tamamladık. Projenin tamamını 2021 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Projemiz tamamlandığında Yusufeli, Artvin- Erzurum yolu çok daha güvenli olacak. Açılan 40 adet tünel ile artık ağır kış şartlarından etkilenmeyecek ve güzergahımız her daim açık kalacak’’ dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize- Artvin Havalimanı çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. Havalimanının Rize’ye 34, Hopa’ya 54, Artvin’e 125 kilometre uzaklıkta olacak şekilde Yeşilköy ve Pazar ilçeleri arasına konumlandırıldığını söyleyen Karaismailoğlu şu şekilde konuştu:

 

‘’ Bölgesel bir havalimanı niteliğinde olan Rize-Artvin Havalimanı hem kent merkezlerinin hem de bu illerimizde bulunan turistik değer taşıyan ilçelerimizin gelişmesine katkı sağlayacak.  Daha da önemlisi Doğu Karadeniz bölgesine komşu ülkeler ile ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunacak.

 

3 bin metre uzunluğundaki pisti ve yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede terminal binası ile bölgenin havayolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak. Artvin başta olmak üzere tüm Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gelişmekte olan ekolojik turizmin yani doğa turizminin daha da büyümesini sağlayacak.

 

Şu anda havalimanımızın altyapı inşaatı çalışması genelinde yüzde 78 gerçekleşme oranına ulaştık. Karadan ve denizden genel saha dolgusu ile mendirek imalatımız devam ediyor. Çalışmalarımız hızla devam ediyor.’’

 

AK Parti ile Artvin’de nice projelerin hayata geçtiğini ve nice projelerin gelecekte hizmete girmesi için özveri ile çalıştıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin tamamı için aynı uğraşlar içindeyiz diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar