Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: ADIYAMAN’DA ALTYAPI VE YENİDEN İNŞA ÇALIŞMALARIMIZI HIZLICA SÜRDÜRÜYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman’da bir yandan hasarlı binaların yıkılması ve enkazların kaldırılması için çalışırken diğer yandan altyapı ve yeniden inşa çalışmalarını hızlıca sürdürdüklerini belirterek, “İlk günden itibaren buradaydık ve şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırana kadar da kardeşlerimizin yanında olacağız. Yaşadığımız acıları bir an evvel dindirmek için eskiyi yerine getirmenin ötesine geçeceğiz” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman İpekli 3-Otogar Konteyner ve Prefabrik Kent alanında açıklama yaptı. Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman’da olduklarını belirten Karaismailoğlu, “Bugün 55. gün. Her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyor ve açılan yaraları bir bir kapatmaya çalışıyoruz. Depremin sebep olduğu karanlık izleri hızla ortadan kaldırıyoruz. Bir yandan hasarlı binaların yıkılması ve enkazların kaldırılması için çalışırken diğer yandan altyapı ve yeniden inşa çalışmalarını hızlıca sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle depremzede vatandaşların kalıcı yuvaları olacak konutların temelini attıklarını kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bir yandan da hızlıca herkesi konteyner ve prefabrik kentlere taşımak ve kalıcı konutlar yapılana kadar buralarda daha düzenli bir hayat sunmak için büyük çaba sarf ediyoruz.

Su, elektrik, kanalizasyon, internet gibi tüm altyapısıyla vatandaşlarımızı rahat ettirecek konteyner ve prefabrik kentleri yaygınlaştırıyoruz. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde konteyner ve prefabrik kent kurma çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Depremden etkilenen tüm illerimizi yeniden bayındır kılmak ve ihya etmek için ilk andan itibaren gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Felaketin yaralarını hızla sardığımız bu günlerde, aynı zamanda umut dolu, aydınlık yarınların da temellerini atıyoruz.”  

 

ŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRANA KADAR KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

 

Karaismailoğlu, “Adıyaman merkez ve ilçelerindeki konteyner ve prefabrik evlerde bin 700 ailemizle yaklaşık 7 binin üzerinde Adıyamanlı kardeşimiz barınıyor” diyerek, bunun yanında kurulum çalışmalarının da bütün hızıyla devam ettiğine işaret etti. İpekli 3-Otogar Konteyner ve Prefabrik Kent Alanı’nın asfalt zemini ve yollarıyla, su-elektrik ve kanalizasyon altyapısıyla bu kentlerin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Karaismailoğlu, artık Adıyamanlı depremzedeler için burasının geçici yuvaları olmaya başladığını aktardı.

Bu kent alanın da hem konteyner hem de prefabrik yapı olmak üzere iki kesim bulunduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Bu sayılar elbette gün geçtikçe daha da artacak, hayatın normal akışına çok daha hızlı bir şekilde dönmeye başladığına şahit olacağız. Depremin açtığı yaraları sarmak, yarınlara umutla bakmak ve bölgeyi geleceğe taşımak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Bölgemizin, insanımızın derdi, sıkıntısı bitene kadar da durmayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola devam edeceğiz. İlk günden itibaren buradaydık ve şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırana kadar da kardeşlerimizin yanında olacağız. Yaşadığımız acıları bir an evvel dindirmek için eskiyi yerine getirmenin ötesine geçeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

BÖLGEYİ KISA SÜREDE TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GETİRECEĞİZ

 

Bölgenin kültürel özelliklerini taşıyan yapıları ve sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla bütün deprem bölgesindeki illeri yeninden inşa edeceklerini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, deprem felaketinin vurduğu illerde yaşamı tekrar ihya ederken, bölgeyi kısa sürede Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceklerini aktardı. Topyekûn, canla başla çalıştıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Umutları yeniden yeşerterek yaşadığımız bu acı günleri birlikte tarihe gömeceğiz. Açılan yaraları hızla iyileştireceğiz. Çok daha güçlü ve gelişmiş şehirler kuracağız. Devlet ve millet omuz omuza vererek tüm güçlükleri aşacağız. Aziz milletimiz bize her zaman güvendi ve milletimizin bize güveni en büyük gücümüz oldu. Biz de işte bu güvenden aldığımız güçle milletimize umut olmaya devam edeceğiz. Kardeşlik, birlik ve dayanışma bizim özümüzde var. Bu üç değerimiz, bizim depremden etkilenen şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmadaki asıl çimentomuz olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar