Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: AKÇATEPE-1 TÜNELİ IŞIĞA KAVUŞTU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu Çevre Yolu Projesi kapsamında yer alan Akçatepe-1 Tüneli’nde ışığın görüldüğünü belirterek, 40 dakikalık seyahat süresini 15 dakikaya indirecek olan Ordu Çevre Yolu’nun tamamının 2023 yılında hizmete açılacağını duyurdu.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ordu Çevre Yolu şantiyesinde incelemelerde bulundu, proje hakkında bilgi aldı. Daha sonra Akçatepe-1 Tüneli ışık görme törenine katılan Karaismailoğlu, “18-19 Temmuz’da Ordu’muzun Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinde yağışlardan dolayı meydana gelen heyelan, su baskını ve taşkınlardan dolayı hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Selin neden olduğu hasar sonrasında 7/24 durmaksızın çalıştık; en kısa sürede ulaşımı tekrar sağladık. Karayolları ekiplerimiz yollarda oluşan teressübat temizleme faaliyetlerini hızla tamamladı ve böylece tüm yolları tekrar vatandaşımızın hizmetine sunduk” diye konuştu. 

 

ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 1 TRİLYON 606 MİLYAR LİRA’NIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

 

Tünelleri ve yolları barındıran bu projenin, Ordu ve çevre illerin ulaşımını rahatlatması bakımından son derece önemli olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Çalışmalarımız tamamlandığında trafikte can ve mal güvenliğini daha da yükseltecek; bölgenin turizm, ticaret ve sosyo-ekonomik gelişimine de büyük katkı sağlayacağız. En önemlisi zaman ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemizin ekonomisine destek olacağız. Stratejik dev ulaşım ve iletişim yatırımlarımızla, ülkemizdeki üretime, istihdama, ticaret ve turizmine ciddi katkılar sağlıyoruz. Son 20 yıl içerisinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 606 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız içinde yüzde 61 oran ve 972 milyar liralık miktar ile aslan payını karayolları alıyor. Böylece, ülkemizi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltiyor, milletimizi hak ettiği yere taşıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz büyük ulaşım ve iletişim yatırımlarımızın meyvelerini görmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizi; Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında kara, hava, demir ve denizyollarında uluslararası bir koridora dönüştürdük. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Filyos Limanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi dev ulaştırma projelerini halkımızın hizmetine sunduk.”

 

HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ, BU ÜLKENİN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI BİLE YOK

 

Bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin kilometreden 28 bin 700 kilometreye çıkarıldığını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “2023 hedefimizin ise 29 bin 500 kilometre olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. 2035’te bölünmüş yol uzunluğumuzu 36 bin kilometrenin üzerine çıkaracağız. 2035’te otoyol uzunluğumuzu, 8 bin 300 kilometrenin üzerine yükselteceğiz. Karıncalar gibi çalışıyor; karayollarında geçit vermeyen dağları tünellerle aşıyoruz. Bu azmimizin sonucunda tünel uzunluğunu, 50 kilometreden alıp 661 kilometreye çıkardık. 2023’te tünel uzunluğunu 720 kilometreye ulaştıracağız. Derin vadileri köprü ve viyadüklerle geçiyoruz. 311 kilometre uzunluğundaki köprü ve viyadüklerimizi 730 kilometreye çıkardık. 2023’te 770 kilometreye ulaştıracağız. Bizim için ‘durmak yok, yola devam.’ Görevini layıkıyla yapmayanların, vatandaşımıza hizmet götürmeyenlerin, hizmet etmek yerine tatile gidenlerin hallerini görüyoruz. Bu ülkeye hizmet edemeyeceklerini zaten biliyorduk! Buradan bir kez daha tekrarlıyorum; herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Bu ülkenin, bu milletin kaybedecek bir dakikası bile yoktur” şeklinde konuştu.

 

DURMADIK, DURMAYACAĞIZ

 

“Biz durmadık, durmayacağız” diyen Karaismailoğlu, Türkiye’nin rekabet gücünü, yaşam kalitesini yükselten; güvenli, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli ve sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Bu bakımdan ulaşım modlarında yaptığımız yatırımların ekonomimize katkılarını görmekten dolayı gururluyuz. Osmangazi Köprümüzü 8 Temmuz günü toplam 80 bin 624 araç kullandı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nden 8 Temmuz’da 14 bin 275 araç geçiş yaptı. Yine ayrıca, Kurban Bayramı tatilinde, toplam 2 milyon 917 bin yolcu demiryollarımızı tercih etti. Kurban Bayramı tatilinde 6 milyon 678 bin yolcumuz havayollarını kullandı” ifadelerini kullandı.

 

14 AYRI KARAYOLUMUZUN YAPIM İŞİNİN PROJE BEDELİ; 11.2 MİLYAR LİRAYI GEÇİYOR

 

Tüm yurt sathındaki ulaşım ve iletişim yatırımlarından mavi ve yeşilin sembolü Ordu’nun da hak ettiği payı aldığının altını çizen Karaismailoğlu, yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi;

“Hükümetlerimiz döneminde Ordu’da; toplam uzunluğu 40 bin 590 metreyi bulan, 25’i tek tüp, 9’u da çift tüp olmak üzere tam 34 adet tünel inşa ettik. Karayollarımızda uzunlukları 10 bin 210 metreyi bulan tam 117 köprüyü hizmete açtık. Ordu’da devam eden 14 ayrı karayolumuzun yapım işinin toplam proje bedeli; 11 milyar 230 milyon lirayı geçmektedir. 2015 yılında Türkiye’nin denize inşa edilen ilk Havalimanı, Türk mühendisliğinin başarı nişanesi olan Ordu-Giresun Havalimanımızdaki yolcu sayısı katlayarak arttı. Ordu’daki önemli karayolu yatırımlarımızdan birisi de ışık gördüğümüz Akçatepe-1 Tüneli’nin yer aldığı Ordu Çevre Yolu Projesi’dir. Ordu Çevre Yolu Projemizin proje bedeli; 6 milyar 210 milyon lira. Uzunluğu 21,4 kilometre olan bölünmüş yol standardındaki projemizde; toplam 9 bin 492 metre uzunluğunda 6 çift tüp tünel, 3 bin 676 metre uzunluğunda 11 çift köprü ile birlikte 414 metre uzunluğunda 5 tek köprü ve farklı seviyeli kavşaklarda yer almaktadır.”

Çevre yolunun 11 kilometrelik ilk bölümünün 3 Mart 2019 tarihinde hizmete açıldığını anımsatan Karaismailoğlu, yolun kalan 11 kilometrelik ikinci bölümünde de çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Terzili ve Melet Viyadüğü ile şehri çevreleyen ikinci kesim Ordu Üniversitesi’nin arkasından, Akçatepe-1 Tüneli, Akçatepe-1 Viyadüğü, Akçatepe-2 Tüneli, Akçatepe-2 Viyadüğü, Turnasuyu Tüneli ve Doğu Kavşağı ile mevcut yola bağlanmaktadır” dedi.

 

ORDU ÇEVRE YOLU İLE YILLIK 229 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

 

440 metre uzunluğundaki çift tüplü Akçatepe-1 Tüneli’nde kazı çalışmalarının tamamlandığını ve tünelde ışığın görüldüğünü dile getiren Karaismailoğlu, “Akçatepe-1 Tüneli’nin çıkışı ile Akçatepe-2 Tüneli girişi arasında 240 metre mesafe var. Bu kesimde de Üniversite Farklı Seviyeli Kavşağı yer alıyor. Ordu Çevre Yolu Projesi ile Karadeniz Sahil Yolumuzu Ordu şehir dışına alıyoruz. Bu şekilde hem transit geçişler rahatlayacak ve hem de şehir içi trafiğin yükü hafifleyecek. Ordu şehir merkezindeki günlük araç trafiği 60 bine ulaşmaktadır. Ordu Çevre Yolu ile 40 dakikalık seyahat süresi 15 dakikaya inecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte; bir yılda 6 bin 248 ton emisyon azaltımı olacak. Yine ayrıca, zamandan 198 milyon lira, akaryakıttan 31 milyon lira olmak üzere yıllık 229 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Şehrin doğusu ile batısı arasındaki ulaşım daha hızlı, rahat ve konforlu olacak. Ayrıca, Ordu Üniversitesi’nin yanı sıra Şehir Hastanemiz ve Havalimanı gibi önemli noktalara çok daha rahat ulaşacağız. 2023 yılında tamamını hizmete açacağımız Ordu Çevre Yolumuz hem Ordu hem de bölgemize hayırlı olsun. Bizler, yaptığımız her bir kilometre yolu, her bir limanı, her bir havalimanını, her bir metre fiber optik kabloyu, büyük bir azim ve gayretle yapıyoruz. Bizim için ‘halka hizmet, Hakka hizmettir.’ Günübirlik çekişmelere, Polemik ve dedikodulara, kısır tartışmalara vaktimiz yok! Biz, tüm vaktimizi, akıl ve alın terimizi size hizmet için harcıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar