Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU BULGAR MEVKİDAŞI ALEKSİEV İLE BİRARAYA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Hem Türk hem Bulgar tarafı demiryolundaki kapasitenin hızlı artırılması için önemli görüşmeler yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde demiryollarındaki geçişleri çok çok daha fazla artıracağız " dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bulgaristan Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev ile Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir araya geldi. Karaismailoğlu, görüşmede sınır geçişleri ile ilgili önemli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kovid-19 salgını sonrası ihracatın çok hızlı arttığına işaret eden Karaismailoğlu, bu anlamda gümrük kapılarına büyük yük bindiğini ifade etti. Yükün hafifletilmesi, geçişlerin hızlandırılması, Uzakdoğu'dan Avrupa'ya kadar uzanan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için Bulgaristan tarafının çok önemli katkıları olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, "Geçen günlerde kapılardaki uzayan kuyruklar onların özverili çalışmaları neticesinde bugün çok azalmış durumda ama tabi ihracatın artması nedeniyle buralara önümüzdeki günlerde yük daha fazla binecek. Hem kapılardaki kara yolundaki kapasitenin artırılması, geçişlerin hızlandırılması için önemli görüşmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

DEMİRYOLUNDAKİ KAPASİTENİN HIZLI ARTIRILMASI İÇİN ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ

 

Kara yolları taşımacılığının kapasitesi belli olmasından kaynaklı, taşımacılıkta demiryollarının da çok önemli olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, demiryolu taşımacılığının kapasitesinin artırılmasını önemine değindi. Uluslararası taşımacılıkta yükün demiryollarına kaydırılmasının en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hem Türk hem Bulgar tarafı demiryolundaki kapasitenin hızlı artırılması için önemli görüşmeler yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde demiryollarındaki geçişleri çok çok daha fazla artıracağız. Bunun yanında deniz yolunu, Ro-Ro taşımalarını da desteklememiz gerekiyor. O yüzden Burgaz, Varna, Romanya bağlantılı Türkiye Ro-Ro seferlerini geliştirmek için Bakanlık olarak önemli politikalar gerçekleştiriyoruz. Ro-Ro’ya teşvik için gerekli yönetmeliklerimizi çıkarmıştık. İnşallah hem ticaretimiz artacak hem kapılardaki sorunlarımız azalacak. Bulgaristan çünkü Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı. Hem uzun yıllara dayalı dost ilişkilerimiz ticaretimize de yansımakta ticareti daha da geliştirmek için sürekli istişare içinde olmamız gerekiyor. Bununla birlikte Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan olarak özellikle demiryolu taşımacılığı nasıl geliştirebiliriz bununla ilgili de önemli çalışmalarımız var. Dörtlü toplantılarımızı önümüzdeki günlerde tekrar gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin artan ticari hacmine çözüm bulmak, dost kardeş ülkelerle ilişkileri geliştirmek açısından bugünkü toplantı çok verimli geçti" değerlendirmesinde bulundu.

Fotoğraflar