Logo

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: Diyarbakır'a 7 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'a 18 yılda 7 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, ‘’ Şu anda da devam eden 9 önemli projemiz var. Bunların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız’’ ifadelerini kullandı. Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır’da 2003 yılında 40 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun şu anda 444 kilometre olduğunu vurguladı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün bir dizi incelemeler ve açılışa katılmak üzere Diyarbakır’a gitti.  İlk ziyaretini Diyarbakır valiliğine gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu Valilik Şeref Defterini imzaladı. Vali Münir Kaloğlu ile basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştiren Karaismailoğlu sonrasında AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle buluştu.

 

 

-           "Ülkemizin her noktasında çok değerli yatırımlarımız var"

 

AK Parti İl Başkanlığı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, Diyarbakır’da kapsamlı incelemelerde bulunacaklarını dile getirdi. Türkiye’nin her noktasında büyük ve özverili çalışmalar yürüttüklerini belirten Karaismailoğlu, ‘’ Bir gün Diyarbakır'da, bir gün Muğla'da, bir gün İstanbul'dayız. Giresun'da bir afet yaşamıştık ama devletimizin büyüklüğü, hükümetimizin gücü, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde nelerin üstesinden gelinebileceğini birkaç günde orada göstermiş olduk. Bu sadece bir örnek ama ülkemizin her noktasında çok değerli yatırımlarımız var’’ dedi.

 

Hem mühendislik açısından dünyanın gıpta ile baktığı projelere devam ettiklerini hem de halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak işler yapmak için uğraştıklarını söyleyen Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’ Devlete, millete hizmet etmek bir nasip işidir. Biz de bu doğrultuda vatandaşımızın gönlünü kazanmak için canla başla çalışıyoruz. En büyük sevincimiz yaptığımız işlerden vatandaşımızın mutluluk duyması. Yorgunluğumuzu giderecek tek şey odur. Onun için canla başla çalışıyoruz. Ülkemizin her noktasında olduğu gibi Diyarbakır'da da çok önemli yatırımlarımız var. Diyarbakır'a 18 yılda 7 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Şu anda da devam eden 9 önemli projemiz var. İnşallah bugünkü ziyaretlerimizde onları da inceleyeceğiz. Bunların en kısa zamanda bitirilmesi için çalışacağız. Bundan sonra gelen talepler, ihtiyaçlar doğrultusunda da yeni projelerimizi planlayacağız."

 

- "444 kilometre Diyarbakır genelinde bölünmüş yol var"

 

Diyarbakır’ın AK parti döneminde çok önemli yol kat ettiğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır’da 2003 yılında 40 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun şu anda 444 kilometre olduğunu vurguladı. Bunun gibi önemli yatırımların devam edeceğine işaret eden Karaismailoğlu, Diyarbakır Havalimanı'nın bölgenin ve Anadolu'nun en büyük havalimanlarından biri olduğuna dikkat çekti. Yolcu sayısının her geçen gün arttığını, 5 milyonu aşkın yolcu kapasitesinin bulunduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır Havalimanı pistinin İstanbul'dan sonra en uzun pistlerden biri olduğunu kaydetti. Yapılacak incelemeler ve toplantılar sonrasında Diyarbakır’a, vatandaşa, millete hizmet noktasında neler kazandırabileceklerini konuşacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, Diyarbakır için çok önemli bir gün olacağını aktardı.

Fotoğraflar