Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: İSTANBUL’DA DEVAM EDEN METRO HATLARINI BU YIL İÇERİSİNDE HİZMETE AÇACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da şu anda devam metro hatlarını 2023 yılı içerisinde hizmete açacaklarını vurgulayarak, Kağıthane'den başlayıp Hasdal'dan, Kemerburgaz Göktürk'ten İstanbul Havalimanı'na kadar uzanan 32 kilometre uzunluğundaki metro hattını bu ay içerisinde açacaklarını kaydetti. Karaismailoğlu, “İstanbul genelinde bugün 270 kilometre hizmet veren metro yatırımlarının hepsi 2019 yılı öncesi yapıldı ve hizmete girdi. Bizim derdimiz hizmettir ama görüyoruz ki maalesef o bırakılan hizmetler olduğu gibi yerinde duruyor” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Dr. Kadir Topbaş Gençlik ve Spor Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, belediyeciliğin kutsal bir hizmet işi olduğunu kaydetti. Belediyeciliğin yıllara dayanan bir geçmişi olduğu dile getiren Karaismailoğlu, Türkiye’nin “belediyeciliğin ne olduğunu, nasıl bir hizmet işi olduğunu, vatanına, milletine 7/24 hizmet etmek olduğunu, 27 Mart 1994'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla öğrendiğini” vurguladı.

“Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok şey öğrendik. İstanbul bir okul” diyen Karaismailoğlu, “Anadolu'nun çocuklarına İstanbul'un, Ankara'nın kapılarını Cumhurbaşkanımız açtı. O açılan kapılardan vatanını, milletini seven Anadolu çocuk girdiler ve buradaki gördükleri eğitim, kazandıkları vizyonla artık Türkiye'ye hizmet ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL’DA GÜNLÜK HAREKETLİLİK 30 MİLYONA YAKLAŞTI

 

İş hayatına İstanbul Gaziosmanpaşa'da başladığını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu bölgenin ve İstanbul'un eski halini çok iyi bildiğini aktardı. 1994 yılı öncesi İstanbul'da çöp patlaması olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, 1994 yılı öncesinde hizmet yapılmadığını aktardı.

Karaismailoğlu, sonraki süreçte 1994 yılından 2019 yılına dek İstanbul'a çok sayıda hizmet yapıldığına vurgu yaptı ve gelişen büyüyen İstanbul'un hizmet ve yatırım istediğini belirtti. Özellikle toplu taşımaların hayatın bir vazgeçilmezi olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, İstanbul’da günlük hareketliliğin 30 milyona yaklaştığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “O yüzden 1994'te İstanbul'a hizmet etmek için göreve gelenler ve onun bu vizyonunu kazanan çalışma arkadaşlarımızla birlikte İstanbul için çok büyük planlar yaptık. Zaten bir kamu hizmeti yapacaksanız, milletinizin, vatandaşınızın, önümüzdeki yıllarda önüne çıkacak problemleri önceden tespit edip tedbirler alıp, yatırımlar yapmak zorundasınız. İstanbul genelinde bugün 270 kilometre hizmet veren metro yatırımlarının hepsi 2019 yılı öncesi yapıldı ve hizmete girdi. Bizim derdimiz hizmettir ama görüyoruz ki maalesef o bırakılan hizmetler olduğu gibi yerinde duruyor. Bugün Bostancı-Dudullu metro hattının açılışlarını yapacaklar. Biz 2019 yılında burayı yüzde 70'lik ilerleme oranıyla devretmiştik, aradan dört yıl geçti, şimdiye kadar çoktan bitirilmesi gereken bir hattı bugün bitiriyorlar. Ona da şükür diyoruz, darısı diğerlerinin başına ama devam eden yatırımlara baktığımızda, bu hızla giderse maalesef bunlar onlarca yıl sürecek."

 

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METROSUNU ŞUBAT’TA HİZMETE ALACAĞIZ

 

Yerel yönetimlerin birinci derecede görevinin kente kaliteli, güvenli ve ekonomik bir toplu taşıma sistemi oluşturmak olduğunu aktaran Karaismailoğlu, bu vizyonla çalıştıklarının altını çizdi. Yerel yönetimlerin yapmadıklarını Bakanlık olarak yaptıklarını kaydeden Karaismailoğlu, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi örneğini verdi.

Bakanlığın devraldığı projelere değinen Karaismailoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Hastanelere en çok ihtiyaç duyulan Kovid-19 salgın sürecinde, maalesef belediye tarafından yapımı başlanmış olan hastane yolunu yapmayan bir yönetim görünce direkt devraldık, 1 ay içerisinde hastane yollarını yaptık. Hastaneye yol yapmamayı tercih eden bir zihniyeti maalesef İstanbul yaşıyor şu anda. Yolunu yapmayanlar metrosunu da yapmadılar, devraldık ve şu anda bitiriyoruz. İnşallah şubat ayı itibarıyla da Başakşehir-Kayaşehir metrosunu da hizmete alacağız. Dünyanın en modern hastanelerinden bir tanesine en kolay ulaşımı gerçekleştirmiş olacağız. O metroyu devraldığımızda yüzde 5 ilerleme hızı vardı, bugün yüzde 99'lara geldik. Yine bu hattın paralelinde, bunu devraldığımızda Mahmutbey-Esenyurt metrosu yüzde 5'lerdeydi. Onun güneyinde Bağcılar-Kirazlı'dan Halkalı'ya olan metro hattı da yüzde 5 ilerlemedeydi. Aradan 4 yıl geçti üzülerek görüyoruz ki hala yüzde 5'ler seviyesinde. Yatırımlar ortada duruyor. Yaparlar yapmazlar. Akıllarını başlarına alma niyetleri de yok. Ama bunları yapanlar, buraya gelip bunları hızlıca yapıp bitireceklerdir, ondan kimsenin şüphesi olmasın."

 

ANADOLU'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELER DE İSTANBUL'U ÖRNEK ALMAYA BAŞLADILAR

 

İstanbul'da yapılan birçok hizmetin AK Partili belediyelerin ya da Bakanlıkların devreye girmesi ile bitirildiğine dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kadir Topbaş zamanında planlanan yatırımlara işaret etti. Karaismailoğlu, “Bunların içerisinde Gaziosmanpaşa'yı da ilgilendiren çok önemli bir yatırım vardı. O da Veznecilerden başlayıp Fatih, Eyüp, Gaziosmanpaşa meydanda bir istasyon, Küçükköy meydanında bir istasyon, Elma Bahçesi'nden Sultangazi, Habipler'den Fenertepe'ye kadar ulaşan ve tam 5 ilçeyi ilgilendiren çok önemli bir metro yatırımıdır. O zaman planlanmış, projesi bitirilmiş ve ihale aşamasına gelmiş bir hattı. Maalesef belediye seçimlerinin üzerinden 4 yıl geçti, burada da hiçbir ilerleme yok. Bunlar yapılmazsa İstanbul büyüyemez, halkımızın yaşantısı çileye döner. Bunlar sadece İstanbul'da mı böyle? Maalesef Anadolu'daki CHP'li belediyeler de İstanbul'u örnek almaya başladılar. Aynı örnekleri Adana'da da Aydın'da da görüyoruz. Aydın'da da çıkmışlar şehir hastanesine yol yapılacak, 'Ben yapmam' diyen bir belediye var. Adana'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, yine şehri çok yakından ilgilendiren, trafik sorununa alternatif çözüm üretecek bir projeyi yapmayıp bırakan bir belediye var. Ama biz ne yapacağız? Tabii ki milletimizi bu zihniyete esir düşürmemek için Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu projelerin hepsini devraldık, bitirip inşallah vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

 

ÜLKEMİZİN HER TARAFINDA SON 20 YILDIR ÇOK BÜYÜK BİR ATILIM VAR

 

Hizmet etmek, tüm Türkiye'de milletin yaşam kalitesini arttırmak ve yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "Ülkemizin her tarafında son 20 yıldır çok büyük bir atılım var, bu artarak da devam ediyor. AK Parti hükümetlerinin bir hedefi var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Bizler de o altyapıyı oluşturmak için canla başla çalışıyoruz" dedi.

Bütün dünyanın krizlerle boğuşurken Türkiye'de yatırımların artarak devam ettiğine dikkati çeken Karaismailoğlu, bütün bütçeleri vatana, millet için harcadıklarını, harcamaya da devam edeceklerini dile getirdi.

İstanbul'daki metro çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Karaismailoğlu, "Kağıthane'den başlayıp Hasdal'dan, Kemerburgaz Göktürk'ten İstanbul Havalimanı'na kadar uzanan 32 kilometre uzunluğundaki metro hattımızın bu ay içerisinde açılışını yapacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbulluların hizmetine sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Şubat ayında yine Başakşehir, Kayaşehir metrosunu açacağız. Ardından inşallah Kazlıçeşme-Sirkeci arasında yine Suriçi'nde önemli bir tarihi bölgede hem toplu taşıma hareketini sağlayacağız hem de yürüme ve bisiklet yollarıyla kıymetli bir işi bitirmenin gururunu hep birlikte yaşayacağız. Şu an devam eden metro hatlarımızı da inşallah 2023 yılı içerisinde de İstanbulluların hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar