Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: KAMAN-SAVCILI-KIRŞEHİR YOLU’NU, CUMHURİYETİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE HALKIN HİZMETİNE SUNAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Cumhuriyet tarihinin ilklerini başardıklarını ve yenilerine imza atmak için sabırsızlandıklarını belirtti ve “Yüzde 52 oranında ilerleme kaydedilen Kaman-Savcılı-Kırşehir Yolu’nu, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde halkımızın hizmetine sunacağız. Yol projemizin tamamlanmasıyla, yılda toplam 19 milyon 600 bin liralık tasarruf sağlayacağız” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kaman-Savcılı-Kırşehir Yolu şantiyesinde incelemelerde bulundu. Ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaşım ve haberleşme yatırımlarını yerinde incelemek için, her hafta birden fazla şehri ziyaret ettiğini söyledi. “Milletimize güvenli, rahat ve ekonomik bir ulaşım altyapısı sağlamak için hayata geçirdiğimiz projelerimizi yerinde inceliyoruz” diyen Karaismailoğlu, çalışmaların zamanında, hatta erken ve sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını sağladıklarını ve yatırımları en verimli sonuçları sağlayacak şekilde halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.

 

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ

 

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Biliyoruz ki, ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.’ Hamdolsun, milletimiz, 7/24 esasına dikkate alarak çalıştığımızın, derdimizin hizmet, gücümüzün onların desteği olduğunun farkındalar. Teveccühlerini hiç eksik etmiyorlar. Bizler de onlara yakışan hizmetleri il, ilçe ya da mahalle gözetmeksizin ulaştırıyoruz. Bu çalışma disiplinimizle, milletimize duyduğumuz hizmet aşkı ile Cumhuriyet tarihinin ilklerini başardık. Yenilerine imza atmak için de sabırsızlanıyoruz. Ülkemizin kara, hava, demir, deniz ve haberleşme konusunda, 100 yılda tamamlanacak hizmetleri, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıla sığdırdık. 2002’den bugüne; ülkemizdeki ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 670 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Ülke genelinde; bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden, 28 bin 700 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayısını 6’dan, 77’ye çıkardık. Otoyol uzunluğunu, 3 bin 630 kilometreye yükselttik. Karayollarımızdaki tünel uzunluğunu, 13 kattan fazla artırdık; 664 kilometreye ulaştırdık. Köprü ve viyadük uzunluğunu bugün tam 731 kilometreye ulaştırdık” değerlendirmesinde bulundu.

 

TRAFİK KAZALARINI YÜZDE 82 AZALTTIK

 

20 yıl önce yaklaşık 8 milyon olan araç sayısının bugün 26 milyona çıktığını dile getiren Karaismailoğlu, buna karşılık, bugün sahip olunan 28 bin 700 kilometre bölünmüş yol ağı ile trafik kazası oranları ve can kayıplarının yüzde 82 düzeyinde azalttıklarını söyledi. Daha da iyisini yapmaya, daha da gelişmişini, güvenlisini, konforlusunu milletin hizmetine sunmaya devam edeceklerin kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Karayolu ile ilgili çalışmalarımız sadece dün ve bugün ile ilgili değil. 2053 yılına ilişkin karayolu ulaşım hedeflerimizi de şimdiden belirledik. 30 yıl içinde; bölünmüş yol uzunluğumuzu 38 bin kilometrenin üzerine, otoyol uzunluğunu da 8 bin 300 kilometrelere çıkarmayı planladık. Ana yurdumuzu demir ağlarla örme misyonunu sahiplendik. İstanbul Havalimanımız dünyanın en yoğun 5 havalimanı arasına girdi. Biliyorsunuz 2021 yılının Avrupa’daki en yoğun ve en iyi havalimanı da yine İstanbul Havalimanı’mızdı. Uydu, uzay ve uydu destekli iletişim imkanlarımızı da kat be kat artırdık. Geçtiğimiz yıl Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydularımızı uzaya göndererek, bu konuda da dünyanın lider ülkeleri arasında yerimizi aldık. Yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın entegrasyon çalışmalarını tamamlandık. Uydumuzun, testleri yoğun bir şekilde devam ediyor.”

 

KIRŞEHİR’İN ULAŞIM VE İLETİŞİM YATIRIMLARINA 3 MİLYAR 367 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

 

Ülke genelindeki kat be kat artan ulaşım ve haberleşme yatırımlarından Kırşehir’in de hak ettiği payı aldığını, almaya devam ettiğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hükümetlerimiz döneminde Kırşehir’in ulaşım ve iletişim yatırımları için 3 milyar 367 milyon liranın üzerinde yatırım harcaması yaptık. Kırşehir’de 2002 yılındaki bölünmüş yol uzunluğu sadece 20 kilometre iken, bunu yaklaşık 9 kat artırarak, 177 kilometreye çıkardık. İl genelindeki 600 kilometrelik yol ağının yüzde 33’ü bölünmüş yollardan oluşmaktadır. Hükümetlerimiz döneminde Kırşehir’de; 106 kilometre tek yol yapımı ve iyileştirmesi gerçekleştirdik. 127 kilometrelik bitümlü sıcak kaplamalı asfalt yaptık. Toplam uzunluğu 4 bin 814 metreyi bulan tam 49 köprüyü tamamlayıp, hizmete açtık. Kırşehir’de devam eden 6 karayolu yatırımımızın toplam proje bedeli 1 milyar 480 milyon liraya yakındır. Yapımı süren karayolu hatlarından Kaman-Savcılı-Kırşehir yolu toplam uzunluğu 71 kilometre olup, geçen yıl itibarıyla yolumuzun 35 kilometrelik bölümünü hizmete açtık. Yüzde 52 oranında ilerleme kaydettiğimiz yol projemiz de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kaman-Savcılı-Kırşehir yolumuzu, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde halkımızın hizmetine sunacağız. Yol projemizin tamamlanmasıyla, yılda zamandan 13 milyon 900 bin lira, akaryakıttan 5 milyon 700 bin lira olmak üzere toplamda 19 milyon 600 bin liralık tasarruf sağlayacağız. Ayrıca, Kırşehir Çevre Yolu, Tuzköy havalimanı yoluyla ilgili de önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak” ifadelerini kullandı.

 

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA HASRETLERİN KAVUŞTURULDUĞU BİR KIRŞEHİR’İ OLUŞTURDUK

 

Beş bin yıllık kadim tarihiyle, Kırşehir’in Anadolu’nun kuzey-batıdan, güney doğuya uzanan bir yol hattının üzerinde yer aldığına işaret eden Karaismailoğlu, “Bilim ve gözlem çalışmalarının tohumları bu topraklarda atıldı. Güzel Türkçemiz, bu topraklardan mayalandı ve kullanıldı. Bizler de; ‘en büyük kerametimiz çalışmaktır’ diyen gönül erlerinin yolundan gidiyoruz.  ‘Yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur’. Ulaşım ve iletişimin yetersizliğinden dolayı hasret türkülerinin yakıldığı Kırşehir yerine, Bölünmüş yollarla hasretlerin kavuşturulduğu bir Kırşehir’i oluşturduk. Kırşehir’i, ulaşım hatlarıyla, sağlık, eğitim, ticaret, kültür ve sanatıyla, çok daha ileriye götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Fotoğraflar