Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU’NDAN MÜJDE “DENİZLİ ÇEVRE YOLU’NU BU YIL KIŞA KALMADAN BİTİRECEĞİZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Honaz Tüneli’nin de içinde bulunduğu Denizli Çevre Yolu’nun tamamını bu yıl içerisinde, kışa kalmadan, tamamlanacağını duyurdu. Karaismailoğlu, “20 yılda Denizli’nin ulaşım ve iletişim hizmetleri için 10 milyar 865 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli Çevre Yolu Şantiyesindeki incelemenin ardından açıklamalarda bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, kara, hava, deniz ve demiryollarında reform niteliği taşıyan projelerle Türkiye’nin her bir noktasını birbirine yakınlaştırmak için 20 yıldır dur durak bilmeden var güçle çalıştıklarını belirten Karaismailoğlu, “Türkiye çok büyük ve geleceği çok parlak bir ülke. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmek vizyonumuz doğrultusunda cesur ve kararlı adımlarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Ülkemizin merkezinde bulunduğu kuzey-güney, doğu-batı eksenli yeni ticaret rotaları bizlere oyun kurucu bir rol üstlenme fırsatı tanıyor. Bölgemizde bir lojistik süper güç olmamız ve Yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan coğrafyamızla dünya ticaretine hükmeden bir konuma gelmemiz an meselesi. Bunun için sürekli olarak proje geliştirmek ve yatırım yapmak durumundayız. Böylece önümüze çıkacak ticari fırsatlara hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

 

DENİZLİ’NİN ULAŞIM VE İLETİŞİMİ İÇİN 10.8 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK

 

Ekonomi alanında konulan büyük hedeflere destek olacak ulaştırma ve haberleşme hamlelerini de en seri şekilde tamamlamak için gece gündüz çalıştıklarını aktaran Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Projelerin, yıllarca sonunu getiremeyip, elden ele aktaran bir anlayışla, öz kaynak dışında alternatif sermaye modeli üretemeyen kısır zihinlerle hiçbir işi vaktinde bitirilmediğini milletimiz çok iyi gördü. Biz ise milletimizin yıllarca beklemesin, ili, ilçesi, köyü kalkınsın diye projelerimizi hızlıca sonuçlandırıyoruz. Ülke genelindeki önemli yatırımlarımızın yanında, Denizli’nin üretim, ticaret ve turizmine katkı sağlayan önemli ulaşım hizmetlerine de imza attık. 20 yılda Denizli’nin ulaşım ve iletişim hizmetleri için 10 milyar 865 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Denizli’nin bölünmüş yol uzunluğunu 6,5 katına çıkararak, 436 kilometreye ulaştırdık. Denizli’yi bölünmüş yollarla Aydın, Afyonkarahisar, Burdur, Burdur, Muğla, Manisa ve Uşak’a bağladık. İl genelindeki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu da 18 kilometreden alıp, 322 kilometreye çıkardık.  Halen Denizli’de devam eden 12 adet karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli 8 milyar 363 milyon lirayı buluyor.”

 

ÇEVRE YOLUMUZUN 2. KESİMİNDE ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR.

 

Toplam uzunluğu 32 kilometre olan Denizli Çevre Yolu’nun 18 kilometrelik 1. kesimini, bölünmüş yol standardında hizmete açıldığını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Çevre Yolumuzun 2. Kesiminde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında; çift tüp, 2 bin 640 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli’ni binder seviyesinde, giriş bağlantı yolundaki 6,5 kilometrelik kesim olan Ovacık Kavşak bölgesi hariç, kesimi aşınma seviyesinde, çıkış bağlantı yolundaki 3 kilometrelik kesim olan Cankurtaran Kavşak Bölgesi hariç bölümü binder seviyesinde bölünmüş yol standardında tamamladık. Honaz Tüneli’nde kazı ve destekleme çalışmalarını bitirdik. Tünelin; elektrik, elektromekanik ve diğer kontrol sistemlerine ilişkin işlerde projelendirme ve kurulum çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar Kapsamında; Ovacık Kavşağı’nın bulunduğu kesimde enerji nakil hatları yüklenici firma tarafından yapılarak, kavşak kesimindeki alt geçit de en kısa sürede tamamlanacak. Çankurtaran Kavşağı’nın yapılacağı alanda kütür varlıklarına rastladık. Söz konusu alanda revize projeleri vakit kaybetmeden hazırladık. Yeni yapılacak imalatları tamamlayarak, en kısa sürede açacağız. Projenin gerçekleşme oranı yüzde 86’yı geçti. Çalışmalarımız burada da yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Denizlilere müjde de veren Karaismailoğlu, “Proje çalışmasında bu yıl; 7,7 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol, 6 kilometrelik sathi kaplamalı üzerine bitümlü sıcak kaplama yol yapacağız. 2 köprünün yer aldığı köprülü kavşak ve 1 adet menfez tipi köprülü kavşağı tamamlayacağız. En büyük hedefimiz Denizli’de devam eden karayolu projelerini en kısa zamanda tamamlayıp, vatandaşımızın hayatına kazandırmak. 2023 yılı içerisinde Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamını bitirmeyi hedefliyoruz, Honaz Tüneli’nin de içinde bulunduğu çevre yolunun tamamını da bu yıl içerisinde, kışa kalmadan, tamamlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Fotoğraflar