Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: SULTANGAZİ’DE VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısı için toplam 284 milyar liranın üstünde yatırım yaptıklarını bildirerek, mega projeler ile İstanbul’u hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdıklarını söyledi. 22 Ocak’ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleri ile ‘ilk’lerin ve ‘en’lerin projesi Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nı hizmete açacaklarını kaydeden Karaismailoğlu, “Yüzleri bile kızarmadan; ‘İstanbul'a en çok metro yapan olduklarını’ iddia ediyorlar. Tek işleri yalan, uydurma. Allah kimseyi bu hallere düşürmesin. Tatil planları yapacaklarına, metro planları yapsalar keşke. Yeni planladıkları, yeni başladıkları bir tane proje yok. Neyse ki milletimiz, Suyu getirenle, testiyi kıranı’ gayet iyi biliyor” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sultangazi Belediyesi’nin açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, belediyecilikte başarılı olmanın yolunun halkla iç içe olmaktan geçtiğini söyledi. Karaismailoğlu, “Halkımızın taleplerini çok iyi dinlemek, bu talepleri olabildiğince eksiksiz yerine getirmek gerekiyor. Yani önce millet. Hamdolsun bu düstur AK Parti siyasetinin özünde var. Kurulduğu günden bugüne AK Parti’de ideolojiye değil, insana hizmet var. İstanbul; belediyecilik nedir, hizmet nedir ilk Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde bunu gördü. 27 Mart 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra sadece 100 gün içinde su, imar planı, çöp, çevre kirliliği gibi temel sıkıntıları gidermiş veya sorunları çözmek için gerekli adımları attı ve çözdü. Hayata geçirdiği yeniliklerle İstanbul’a, adeta çağ atlattı. Türkiye, her konuda onunla ve liderliğindeki AK Parti ile çok önemli mesafeler kat etti. Sadece çöp toplamakla, çukurları yamamakla geçen belediyecilik dönemi geride kaldı. Bunlar zaten asli görevler” ifadelerini kullandı.

 

DEVRALINAN METRO HATLARINDA BİLE 4 YILDA BİR ARPA BOYU KADAR MESAFE KAT EDİLMEDİ

 

“Ama bugün maalesef görüyoruz ki şu anki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bırakın kendini yenilemeyi, AK Parti yönetimi altında yüzlerce hizmetle tanışan İstanbul’da, hazıra konmuş olmasına rağmen bu şehri yönetemiyor” diyen Karaismailoğlu, İstanbul’un gelecek ihtiyaçları doğrultusunda pek çok projenin ihalesini yaptıklarını kaydetti. Projelerin inşaatlarını başlattıklarını ve devrettiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, “Sonuç ne oldu? Devralınan metro hatlarında bile 4 yılda bir arpa boyu kadar mesafe kat edilmedi. Belediye Başkanımız Abdurrahman Dursun kardeşimin ve AK Parti’nin hizmet anlayışıyla yönetilen Sultangazi Belediyesi’nin kıymetini iyi bilelim. Bundan 25-30 yıl öncesini düşünün, o günlerde şu andaki Sultangazi tabi ki yoktu. Sultangazi, AK Parti belediyeleri ile tüm altyapısıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, ulaşımıyla, doğal gazıyla her şeyiyle tepeden tırnağa modern bir ilçe haline geldi. Bu hakikati herkes biliyor ve bugün burada bir kez daha şahit oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

BİZİM İŞİMİZ HİZMET VE ESER

 

Sultangazi’nin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran ve vatandaşın hayatını kolaylaştıracak projelerin bir bir hayata geçirildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, yeni projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Temeli atılan çalışmalar ile Cebeci Mahallemizi ihtiyaç duyduğu kapalı pazar alanıyla buluşturuyoruz. 50 bin metrekarelik alana kapalı pazar, otopark ve galericiler sitesinin de bulunduğu devasa bir merkez kazandırıyoruz. Kapalı pazar alanı sayesinde vatandaşlarımız olumsuz hava şartlarından etkilenmeden konforlu bir şekilde alışveriş yapma imkanına sahip olacaklar. Açık ve kapalı bölümleri olan 758 araç kapasiteli otoparkta, elektrikli şarj istasyonu da olacak. Erişilebilir ulaşım hizmetlerimize uygun biçimde hazırlanmış, engelli vatandaşlarımız için park sahaları da bulunacak. Sultangazi’mizin ticaretine katkı sağlayacak galericiler sitesinde 60 dükkanın yanı sıra merkezde 6 bin metrekarelik çocuk parkı, oyun alanı ve yeşil alan yer alıyor. Cebeci Mahallesi Yatay Delgi Yağmur Suyu Hattı da çok önemli bir altyapı projesi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizim de katkımız bulunan bu proje ile Cebeci Mahallesi 2536 sokak ve çevresindeki su baskınlarını artık bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüyoruz. Bizim işimiz hizmet ve eser.”

 

İSTANBUL’UN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 284 MİLYAR LİRANIN ÜSTÜNDE YATIRIM YAPTIK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde İstanbul’u, Avrupa’nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden birisi yapmak için mega projeleri birer birer hayata geçirdiklerini dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Son 20 yılda İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısı için toplam 284 milyar liranın üstünde yatırım yaptık. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara YHT Hattı gibi mega projeleri bitirerek İstanbul’u hayallerin ötesindeki bambaşka bir noktaya taşıdık. Bu dev eser ve projelerin yanı sıra İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla da donatıyoruz. 2 Ekim 2022’de Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle Pendik- Tavşantepe -Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nı açtık. Dünyanın gözbebeği İstanbul’a hem milletimiz hem de yabancı misafirlerimiz için konforlu bir ulaşım imkanı daha sunduk. Az kaldı; yakında yüz binlerce vatandaşımıza hizmet verecek hatlarımızı da açmaya devam edeceğiz. Sırada; Gayrettepe-Kâğıthane-Eyüp- İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Bakırköy-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı Metro Hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem Ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı olmak üzere toplam uzunluğu yaklaşık 96 kilometre olan 6 hatta çalışmalarımıza 7/24 esasıyla devam ediyoruz.”

 

“İLK”LERİN VE “EN”LERİN PROJESİ KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI METROSUNU 22 OCAK'TA AÇIYORUZ

 

6 gün sonra, 22 Ocak’ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleri ile mühendisliğin eşsiz bir eseri olan ilklerin ve enlerin projesi Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nı açacaklarına işaret eden Karaismailoğlu, metro hattının Kâğıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceğini ve 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasiteye sahip olduğunu aktardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun, dünyanın en büyük ve yolcuları tarafından ‘dünyanın en iyisi’ olarak tanımlanan havalimanımızdır. Yalnızca ülkemizin değil, bölgemizin de en önemli küresel aktarma merkezidir. İstanbul Havalimanı’na erişim, dünya ticaretine, dünya turizmine de erişim demektir. Metromuzun Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı entegrasyonu sayesinde, tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. Ülkemizin dünyaya açılan kapısına ulaşmak işte bu kadar kolay ve konforlu hâle geliyor. Bu vesileyle metro hattı açılışımıza tüm Sultangazilileri ve halkımızı da davet ediyorum. Pazar günü açacağımız metro hattı aslında Sultangazi’yi de yakından ilgilendiriyor. Bu metro hattı havalimanından devam ederek Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Halkalı da Marmaray’a ulaşacak. Bu yeni hattın Fenertepe istasyonu Sultangazi için çok önemli. Çünkü daha önce 2019 yerel seçimler öncesi projelendirip ihale aşamasına kadar getirdiğimiz Vezneciler-Sultangazi-Fenertepe-Arnavutköy metro hattı Sultangazi’den geçiyor. Vezneciler- Sultangazi-Arnavutköy metro hattı ile Sultangazililer Vezneciler’e İstanbul Havalimanı’na hem de Başakşehir, Küçükçekmece, Kağthane, Beşiktaş, Mecidiyeköy’e metro ile gitme imkanı bulacak. Maalesef Vezneciler, Sultangazi, Arnavutköy metro hattını mevcut İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmıyor. Ama Sultangazililer, Eyüplüler, Gaziosmanpaşalılar önümüzde ki seçimlerde bu metro hattını yapacak. Ak kadroları tekrar yönetime getirip bu projeleri de bir bir bitirip milletinin hizmete sunacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

 

YÜZLERİ BİLE KIZARMADAN; “İSTANBUL'A EN ÇOK METRO YAPAN OLDUKLARINI” İDDİA EDİYORLAR

 

6 metro hattında daha çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Karaismailoğlu, bu hatların tamamlanmasıyla, 284 kilometre olan İstanbul’un raylı sistem ağının 380 kilometreye çıkacağını söyledi. İstanbulluların en çok ihtiyaç duyduğu toplu taşıma sisteminin sağlıklı işlemesini istediklerini aktaran Karaismailoğlu, “Ne İETT’nin yolda kalan otobüslerini vatandaşımız itsin ne de şov amaçlı açılan metro istasyonunda milletimiz çile çeksin. Biz 20 yıldır çalışıyoruz. Planlıyor, inşa ediyor, milletimize kazandırıyoruz. Yaptığımız analizlere göre; İstanbul’un bin 100 kilometre metro hattına ihtiyacı var. Bizim planımız belli. Hizmete, eser üretmeye devam. İstanbul'un her köşesine raylı sistemi eriştirmemiz lazım. Görüyoruz ki onlar ne bu gerçeğin farkında ne de umurlarında…Bakın; Pendik-Sabiha Gökçen Hattı’na tek bir katkıları yokken bir tweet ile projeyi sahipleneceklerini sandılar ama yanıldılar. Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nı planladık, inşaatına başladık ve 2019 yılında yüzde 70 ilerleme oranıyla devrettik. Kalan yüzde 30’luk kesimi ancak 4 yılda yarım yamalak bitirebildiler. Yazık, günah! Millet bu kadar oyalanmaz. O hattın şimdiye kadar çoktan bitmesi gerekiyordu. Bir de yüzleri bile kızarmadan; ‘İstanbul'a en çok metro yapanın kendileri olduklarını’ iddia ediyorlar. Tek işleri yalan uydurma. Allah kimseyi bu hallere düşürmesin. Tatil planları yapacaklarına, metro planları yapsalar keşke. Yeni planladıkları, yeni başladıkları bir tane proje yok. Neyse ki milletimiz, Suyu getirenle, testiyi kıranı’ gayet iyi biliyor” diye konuştu.

 

2023 YILI “TÜRKİYE YÜZYILI’NIN” İŞARET FİŞEĞİ OLACAK

 

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılının mevcut projeleri bitirip, yeni projeleri hayata geçirecekleri yoğun bir sene olacağına dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 2023 yılının “Türkiye Yüzyılı’nın” işaret fişeği olacağını kaydetti. Karaismailoğlu, “Türkiye’nin, Türkiye Yüzyıl’ının altyapısını inşa eden, milletimizi aydınlık geleceğine taşımak için 5 bin şantiye ve hizmet noktasında 700 bin çalışma arkadaşımızla emek veren bir bakanlık olarak, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Biz günübirlik tartışmalar yerine, ülkemizi ve İstanbul’u geleceğe taşıyacak mega projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz Bugüne kadar kazandırdıklarımızla İstanbul’u bir marka şehre dönüştürdük. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik. İstanbul’u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraflar