Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR YOLU’NU EN KISA ZAMANDA BİTİRECEĞİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, 94 kilometre uzunluğundaki Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nun en kısa zamanda bitireceklerine dikkati çekerek, bu yolun Akdeniz-Karadeniz bağlantısını sağlayacağını vurguladı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Ünye-Akkuş-Niksar Yolu Temel Atma Töreni'ne katıldı. Türkiye’de eser ve hizmet fırtınasının artarak devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde artık Türkiye’de pek çok proje hayalden gerçeğe dönüşüyor. Yapacaklarımız belli, çok çalışacağız. Milletimiz kazanacak” dedi.

 

Kendileri için Karadeniz ve Ordu’nun bambaşka olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Ordu’da çok işler yaptıklarını ve bitirdiklerini söyledi. Sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ordu’da 45 milyar TL’lik yatırım yaptığına dikkati çeken Karaismailoğlu, şu anda da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Ordu genelindeki 20 projesi bulunduğunu, bunun maliyetinin 20 milyar lira olduğunu belirtti. 24 kilometrelik Ordu Çevre Yolu’nun 9.5 kilometresinin tünel olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, “İşin yüzde 70’inden fazlasını da bitirdik. Devam eden işlerimizi kısa zamanda bitirerek Ordu’ya kazandıracağız. Ordu büyüyecek, Ordu ile Türkiye büyüyecek. Türkiye genelinde 2002 yılı öncesi toplam tünel uzunluğumuz 50 kilometreydi. Şu anda tam 720 kilometre tünel işletmede. 2002 yılında Ordu’da sadece 200 metre uzunluğunda tünel vardı. Şu an 45 bin metre tünel var. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında farkı gösteren en net rakamlardır. 200 metre 45 bin metre. Nasıl oldu bu işler? Türkiye aynı Türkiye. Niye bunlar daha önce yapılmıyordu? 2002 yılında AK Parti ile Cumhurbaşkanımız ile Türkiye’de zihniyet devrimi oldu. Artık milleti için çalışan hükümetler iktidara geldi” şeklinde konuştu.

 

İSTİKRAR SÜRECİ DEVAM ETMELİ

 

Bakan Karaismailoğlu, bu istikrar sürecinin bozulmadan devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin terörden çok çektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının ve Cumhur İttifakının güçlü liderliği sayesinde Türkiye’nin terör belasını başından defettiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Ama bakıyoruz Türkiye düşmanları, ülkenin önüne taş koymak isteyenlerin hepsi, karşımızdaki ittifakta birleşmişler. Ordulular buna müsaade edecek mi? Etmeyecekler tabi. Biz tekrar bedel ödeyemeyiz. Herkesle kucaklaşacağız. Bu yolda birleşeceğiz. Bu işin sağcısı, solcusu yok. 21 yıllık istikrar süreci devam etmeli. 1 trilyon dolarlık ihracat hedefinden bahsediyoruz. Bu kararımızı da sandıkta güçlü bir şekilde vermemiz gerekiyor. Ordulular sandıkta bu güçlü sesi vermeye hazır mı?” ifadelerini kullandı.

 

Artık büyük düşünüldüğünü, Türkiye’nin danışılan bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Karaismailoğlu, savaşan devletlerle görüşen tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

 

 

YAPTIĞIMIZ YOLLAR SAYESİNDE TRAFİK KAZASI YÜZDE 82 AZALDI

 

29 bin kilometre yol yaptıklarına işaret eden Karaismailoğlu, Türkiye’nin ve milletin kazandığını söyledi. Yatırımlar sayesinde her yıl 1 milyar litre akaryakıttan, 7 milyar saat zamandan tasarruf sağlandığını dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, yollar sayesinde trafik kazalarının yüzde 82 oranında azaldığını, her yıl 13 bin vatandaşın canını kurtardıklarını aktardı. Karaismailoğlu, Türkiye’nin, devlet aklıyla üretilmiş planlar, projeler sayesinde alıp başını gittiğini, bunun da birilerinin zoruna gittiğini söyledi.

 

TOKAT-NİKSAR YOLU’NU BU SENE BİTİRECEĞİZ

 

Ordu-Akkuş-Niksar Yolu’nun 94 kilometre uzunluğunda olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, Niksar-Tokat arasında da hummalı bir çalışma olduğunu dile getirdi. Bu yolu da en kısa zamanda bitirerek, bu kısmı da Karadeniz’e bağlayacaklarının altını çizen Karaismailoğlu, “Kuzey-Güney aksında bu önemli bir güzergah. Akdeniz-Karadeniz bağlantısı sağlayacak çok önemli bir yol. Mersin’e kadar lojistik bir koridordan bahsediyoruz. Niksar Yolu’nu, Fatsa Yolu’nu, Ordu Çevre Yolu’nu en kısa zamanda bitireceğiz. Tokat-Niksar Yolu’nu bu yolunu bu sene bitireceğiz” diye konuştu.

Fotoğraflar