Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: -YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da Pazar gününe kadar devam edecek yoğun kar yağışı nedeniyle teyakkuz halinde olduklarını belirterek, “Marmara Bölgesi'nde bütün ekiplerimizle karla mücadele çalışmalarımız olağanüstü devam ediyor. Vatandaşlara herhangi bir sıkıntı yaşatmamak için arazide çok özverili bir çalışma var" dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, karla mücadele çalışmalarını yerinde takip etmek için İstanbul’a gitti. İstanbul Havalimanı’nda açıklama yapan Karaismailoğlu, alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

 

Pazar gününe kadar devam edecek yoğun kar yağışı nedeniyle teyakkuz halinde olduklarını dile getiren Karaismailoğlu, "Özellikle Marmara Bölgesi'nde bütün ekiplerimizle karla mücadele çalışmalarımız olağanüstü devam ediyor. Vatandaşlara herhangi bir sıkıntı yaşatmamak için arazide çok özverili bir çalışma var" ifadelerini kullandı.

 

YOLLARDA HERHANGİ BİR KISITLAMA YOK

 

Türkiye genelinde 68 bin kilometrelik yol ağında 440 karla mücadele merkezinde 13 bin personel ve 12 bine yakın araçla karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM otoyolunda sabahın erken saatlerinde başlayan karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Sabah erken saatlerinden itibaren kamyonlar ve tırlar gibi ağır vasıtalarla ilgili kontrollü bir geçiş sağlandığını aktaran Karaismailoğlu, şu anda kontrollü geçişi de kaldırdıklarını, yollarda herhangi bir kısıtlamanın olmadığını söyledi. “Bir taraftan karla mücadele ekiplerimiz yollarda bir taraftan da merkezlerimizden, kameralardan, araç takip sistemlerinden ve arkadaşlarımızdan bilgi alarak mücadelemize devam ediyoruz" diyen Karaismailoğlu, kontrollü mücadeleyi pazar sabahına kadar sürdüreceklerini, vatandaşlara herhangi bir sıkıntı yaşatmadan bu süreci atlatmanın çabası içerisinde olduklarına dikkati çekti.

 

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA SEFERLER İPTAL OLMADI

 

İstanbul Havalimanı'nda olağanüstü bir mücadele olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biraz önce Ankara'dan geldik herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Sefer iptalleri olmadığı gibi gecikmeler de yok. Bugün için İstanbul Havalimanı'nda 752 uçuş planlanmıştı. Bu saate kadar 500'ü tamamlandı, gün içinde 752'ye ulaşacağız. Yine yarın ve cumartesi için de planlamalarımızı yapmış durumdayız. Bugün bir problem yaşamadık. Yarın ve cumartesi günü de sorun yaşanmasını beklemiyoruz. Cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı durum gözüküyor. Onun için de tedbirlerimizi aldık. Orada da herhangi bir sıkıntı yaşatmamak için olağanüstü bir mücadele göstereceğiz."

 

YHT HATLARINA İLAVE SEFERLER

 

Türkiye'nin dört bir yanında karla mücadele için görev başında olduklarını belirten Karaismailoğlu, havayolu, karayolu ve demiryollarında özverili bir mücadele verildiğini söyledi. Hava ve karayollarında olası yaşanacak gecikmeler için tren hatlarına ilave seferler koyduklarını dile getiren Karaismailoğlu, vatandaşların hızlı trenleri de tercih edebileceğini, ancak şu anda planlanmış uçuşlarda herhangi bir sıkıntı olmadığını sözlerine ekledi.

Fotoğraflar