Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: MARMARAY, İZBAN VE BAŞKENTRAY YILBAŞINDA ÜCRETSİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir’de ulaşımın omurgasını oluşturan Marmaray, Başkentray ve İzban’ın yılbaşında ücretsiz olacağını bildirdi ve yılbaşı gecesi Marmaray’a ilave 4 seferin konulduğunu, son seferin Gebze’den 02,20’de, Halkalı’dan 02,28’de hareket edeceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yılbaşı gecesi toplu taşımanın önemine dikkat çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre; İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İzban’ın yılbaşında ücretsiz olacağı vurgulanan açıklamada, 1 Ocak saat 00.00'dan başlayacak olan ücretsiz ulaşım hizmetinin 24.00'te sona ereceği ifade edildi.

 

EK SEFERLERLE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERECEĞİZ

 

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın yılbaşı gecesinde ulaşımını konforlu ve hızlı sağlamaları amacıyla Marmaray’da karşılıklı ikişer olmak üzere toplam dört ek sefer konuldu. Haftasonu seferlerine ek olarak Gebze'den 01:50 ve 02:20; Halkalı’dan 01:58 ve 02:28’de kalkacak şekilde seferler düzenlendi. İzban’da da ulaşım kolaylığı sağlamak için yılbaşı gecesi 6 ek sefer vatandaşlara hizmet verecek” denildi.

Fotoğraflar