Logo

YARGITAY KAVŞAĞI YARIN HİZMETE AÇILIYOR

Bakan Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak olan Yargıtay Kavşağı Projesi'nin son hazırlıklarını inceledi.


 

Bakan Karaismaloğlu, “Yargıtay Kavşağı Projesi'nin yapım çalışmalarını tamamladık. Bu yol güzergahı, günde 47 bin aracın geçiş yaptığı başkentimizin trafik yoğunluğu çok yüksek olan bölgelerinden birisidir. Bu trafikten kaynaklanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla, tamamladığımız kavşak ile bu kesimdeki ulaşımın kesintisiz, emniyetli ve akıcı olmasını sağlayacağız” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak olan Yargıtay Kavşağı Projesi'nin son hazırlıklarını inceledi. Bölgesel kalkınmaya hizmet edecek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek ana yol arterlerine bağlayan bağlantı yolu, kavşak, viyadük, köprü ve tünelleri tamamlayarak, vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Başkentimizde değeri gün geçtikçe artan İncek Bölgemizdeki Şehit Savcı Mehmet Kiraz Bulvarı üzerinde yer alan Yargıtay Kavşağı Projesi'nin yapım çalışmalarını tamamladık. Bu yol güzergahı, günde 47 bin aracın geçiş yaptığı başkentimizin trafik yoğunluğu çok yüksek olan bölgelerinden birisidir. Yanı başındaki Anayasa Mahkemesi’ne ek olarak Yargıtay Kampüsü’nün de burada yapılmış olması, bu hattaki araç trafik yoğunluğunu daha da artıracaktır. Bu trafikten kaynaklanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla, tamamladığımız kavşak ile bu kesimdeki ulaşımın kesintisiz, emniyetli ve akıcı olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Karaismailoğlu, “Projemiz 151 metresi kapalı kesit olmak üzere, toplam 500 metre uzunluğunda köprülü kavşak yaklaşım, bağlantı ve yan yollardan oluşmaktadır.  Toplam proje uzunluğu 1,5 kilometredir. Ayrıca, proje kapsamında oluşturduğumuz 10 bin metrekarelik peyzaj alanında, 50 bin mevsimlik çiçek, 19 bin çalı ve 4 bin 330 adet ağaç yer almaktadır. Yargıtay kavşağını 4 ay gibi kısa sürede tamamladık” diye konuştu.

 

 

- “Türkiye’de son dönemde yaşanan afetlerde gerekli tüm çalışmaları yaptık.”

 

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de son dönemde yaşanan afetlerde gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını ve afet sonrası yapılan yapıların başka felaketlerde bu tarz hasarlara müsaade etmeyecek bir mühendislik yaklaşımı ile planladıklarını bildirdi.

 

Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“Bir yandan da ülkemizin dört bir köşesinde devam eden, bütünsel kalkınma hedeflerimizi destekleyecek, ülkemizin Orta Koridor’da küresel bir lojistik güç haline dönüştürecek altyapı projelerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi; Türkiye, artık bölgesinde ve dünyada her kritik meselede söz sahibi bir ülkeye dönüştü. Bu gücü küresel ticarette de sağlamak için daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul – İzmir Otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu, Marmaray, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Filyos Limanı gibi pek çok projemizi hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz”

Fotoğraflar